Ostotuotteemme

Ostamme ostopisteissämme sekä ostoautoissamme tuoreita luonnonsieniä sekä metsämarjoja. Satokaudella 2021 aloitimme lisäksi puutarhamarjojen oston herukoista, joka jatkuu kaudella 2022. Katsothan alta ostettavat tuotteemme. Huomaathan, että ostettavat tuotteet voivat vaihdella ostoalueittain- ja ostopisteittäin. Katsothan siis huolella tuotekohtaiset ostoalueet ja ostopaikat ostettavan tuotteen alta. Antoisaa satokautta 2022!

Ostettavien tuotteiden lista päivittyy joka satokaudella. Tuotteet ostetaan tuoreina ellei toisin mainita.

Ostettavat sienet

Herkkutatti

Herkkutatteja: luokat I-, II- ja III-luokka. Herkkutatti sekä männynherkkutatti, ei erotella ostossa. Ostetaan tuoreina ja hyvin puhdistettuina.

Kantarelli

Kantarelli ostetaan tuoreena, kokonaisena ja hyvin puhdistettuna. Ei vesipesua.

Mustatorvisieni

Ostetaan tuoreena, kokonaisena (ehjänä) ja hyvin puhdistettuna.

Lampaankääpä

Ostetaan kokonaisena ja puhdistettuna.

Typäskääpä

Ostetaan kokonaisena ja puhdistettuna.

Ostettavat marjat

Karpalo, puhdas

Ostoalue/ostopisteet:Pohjois-Karjala

Lakka eli hilla

HUOM! Lakan viimeinen ostopäivä satokaudella 2022 on ke 27.7. Ostamme lakkaa eli hillaa tuoreena. Lakan ostomme keskittyy pohjoiseen Suomeen: Kuusamon ja Sallan seudulle. Huomioithan seuraavat...

Karviainen

Karviaisen tulee olla mahdollisimman hyvin puhdistettua.

Herukat

Puna-, musta-, valko- ja viherherukat sekä karviaiset. HUOM! Viiinimarjat ostetaan tertuissa eli keräys myös terttuina. Kaikkien viinimarjojen tulee olla puhdistettuja roskista ja lehdistä yms. Karviaisen...

Tietoa kerääjille

Ansaitse verovapaata lisätuloa

Suomen luonto runsaine metsineen ja järvineen tarjoaa ainutlaatuisia elämyksellisiä virkistysmahdollisuuksia kaikille sienestyksestä ja marjastuksesta kiinnostuneille.

Sienten poimintaohjeet
Herkkutatin luokitus
Lisätietoja kerääjille

Ostopisteet FI