Ostopisteellä käynti

Tervetuloa kaikille ostopisteillemme! Jokaisella ostopisteellä on ostohenkilökuntaa, joka suorittaa keräämäsi saaliin oston. Ostohenkilökunta myös auttaa ja opastaa. Kysythän siis rohkeasti!

Pisteillämme homma on tehty helpoksi ja yksinkertaiseksi. Saavu ostopisteelle tai ostoauton ostopysähdykselle aukioloaikana. Ostopisteille on varattu ostolaatikoita, joihin tuomasi sienet ja marjat siirretään keruuastioista. Herkkutateille suoritetaan ostoluokitus ja muiden tuotteiden kohdalla katsotaan niiden lajioikeellisuus, puhtaus ja tuoreus. Autamme ja opastamme luokituksessa mielellämme, erityisesti ensikertalaisia rohkaisemme kysymään apua ja opastusta ostohenkilökunnaltamme. Ostopisteille on varattu myös veitsiä, mutta suoritathan sienten puhdistuksen jo metsissä. Puhdistus keruuvaiheessa on nopeampaa ja helpompaa. Herkkutatin luokituksessa autamme mielellämme, mutta mikäli homma on tuttua, voit suorittaa sen hyvin itsenäisesti. Tämä nopeuttaa palvelua huomattavasti, erityisesti kiiretilanteissa. Kiinteille ostopisteille on varattu pöytiä luonnontuotteiden käsittelyä ja luokitusta varten. Pöytiä saa käyttää vapaasti oman saaliinsa käsittelyyn. Ostoautoilla toivomme, että saalis olisi jo kokeneiden kerääjien kohdalla mahdollisimman hyvin lajiteltu, varsinkin kiiretilanteissa. Mikäli ostopisteellä on jonoa, odotathan vuoroasi. Odotellessasi voit hyvin jo siirtää tuotteita laatikoihin ja suorittaa luokitusta ja lajittelua oman tietosi mukaan.

Ostolaatikoihin siirron ja tarkastuksen jälkeen, ostettavat tuotteet siirretään vaa'alle ja suoritetaan punnitus lajettain. Punnituksen jälkeen maksu suoritetaan heti paikan päällä käteisellä. Saat myös kuitin mukaasi, josta näet myös myymäsi kilomäärät lajeittain. LIsäksi jokaiselle kerääjälle annamme arpalipukkeen jokaisella tuontikerralla. Arvalla osallistut kauden päätyttyä suoritettavaan lomamatkan arvontaan.

Tärkeintä kuitenkin ostopisteelle saapuessa on hyvä mieli! Kuulemme mielellämme metsäkuulumiset ja keruutunnelmat. Tervetuloa!

HUOM! Korona-aikana muistathan turvavälin 1-2 m. Olemme varanneet pisteille käsidesiä käyttöä varten. Luonnontuotteita käsiteltäessä suosittelemme käsineiden käyttöä. Käteisrahan, kuitin ja arvan ojentaminen suoritetaan sille varatun alustan kautta. Työntekijöiden ja kerääjien hyvinvointi ja terveys on meille tärkeää, joten ethän kerää tai saavu ostopisteille kipeänä tai flunssaoireisena. Pysytäänhän kaikki terveinä ja huolehditaan hyvästä käsihygieniasta sekä noudatetaan sosiaali- ja terveysministeriön antamia ohjeistuksia.

Ostopisteet FI