Lakka eli hilla

Satokaudella 2024 hillan ostoa vain pohjoisessa Kuusamossa, Kuoliossa, Taivalkoskella, Kuloharjulla, Posiolla, Vasaraperällä.

Ostamme lakkaa eli hillaa tuoreena. Lakan ostomme keskittyy pohjoiseen Suomeen: Kuusamon ja Taivalkoski-Posion seudulle.

Huomioithan seuraavat seikat kerätessäsi lakkaa myyntiin. Lakan tulee olla kypsää. Lakan ostossa käytämme kahta eri luokitusta ja niillä on eri kilohinta.

1. luokan lakan tulee olla puhdistettua marjaa eikä seassa saa olla roskia. Ensimmäinen luokka ei saa sisältää myöskään ylikypsiä lakan marjoja eikä kivimarjoja. Seassa ei saa olla harmaantuneita ja tummaksi meneviä hilloja, jotka ovat pilaantuvia marjoja. Mitään muutakaan ylimääräistä, kuten vettä, sokeria tai muuta ei saa olla lisättynä.

2. luokan lakassa saa olla seassa roskia, kivimarjoja ja ylikypsiä hilloja. Se ei saa kuitenkaan sisältää harmaantuneita ja tummaksi meneviä hilloja, jotka ovat pilaantuvia marjoja. Toisen luokan hillakaan ei saa sisältää vettä tai sokeria tms. Lakan eri ostoluokilla on omat päivän hintansa.

Huomioimalla keräys- ja laatuohjeet nopeutat palvelua ostoautolla. Tervetuloa ostoautollemme!

Ostopisteet FI