Sienten suolaus

Ostamme haaparouskuja tuoreen lisäksi keitettynä ja suolattuna. Sen sijaan keitettyjen ja suolattujen herkkutattien oston olemme lopettaneet kokonaan. Noudatathan sienten suolauksessa alla esitettyjä ohjeita. Keitettyjen ja suolattujen tuotteiden oston aloitamme satokauden edetessä, emme siis satokauden alkuvaiheessa. Ilmoitamme suolattujen sienten oston aloittamisesta sivuillamme.

Muistathan valuttaa keitetyt ja suolatut sienet valmiiksi ennen ostopisteelle tuomista, kiitos! Näin helpotat ja nopeutat ostoa.

 


 

Haaparouskun suolausohje:

Käsittele haaparouskut tuoreiden haaparouskujen käsittelyohjeiden mukaisesti (rouskujen käsittely). Keitä rouskut reilussa vedessä n. 5 minuuttia. Mittasuhteet keitoksessa tulee olla 1 osa sieniä ja 3 osaa vettä. Kaada keitinvesi pois. Huuhdo keitetyt rouskut huolella ja jäähdytä ne nopeasti keittämisen jälkeen kylmällä vedellä. Suolaa sienet: 100 % sieniä (valutettu paino) ja 15 % suolaa. Eli esimerkiksi 10 kg sieniä (valutettu paino) lisätään 1,5 kg suolaa. ja sekoita. Säilytä rouskut suolaliemessä, mutta valutathan ne ennen ostopisteillemme tuomista, kiitos!

Keitettyjen ja suolattujen rouskujen säilytys viileässä +5°c.

Herkkutatin suolausohje:

Suolatun keitinveden valmistus:

1 kg suolaa / 10 litraa vettä
2 kg suolaa / 20 litraa vettä
3 kg suolaa / 30 litraa vettä

Kuumenna seos kiehuvaksi ja lisää 1 kilo sieniä jokaista 2 keitinvesilitraa kohden.
Keitä 12 - 15 min ajan (kiehumisen alkamisesta).
Valuta vesi pois ja laita sienet kylmään veteen (lopettaa kypsyttämisen ja kiinteyttää sienet) 1/2 tunniksi.
Säilytä suolatut herkkutatit 15%:n suolavedessä viileässä paikassa.

Samaa keitinvettä voi käyttää toisen ja kolmannenkin kerran lisäämällä kullakin kerralla 0.3 kg suolaa /10 ltr keitinvettä.

Kolmannen kerran jälkeen on tehtävä täysin uusi keitinliuos.

Ostopisteet FI