Kerääjille

Sienten keräys ja osto Suomessa

Suomen luonto runsaine metsineen ja järvineen tarjoaa ainutlaatuisia elämyksellisiä virkistysmahdollisuuksia kaikille sienestyksestä ja marjastuksesta kiinnostuneille. Sieni- ja marjaretket ovat oiva tapa saada liikuntaa ja nauttia yhdessäolosta puolison, kumppanin, perheen, lastenlasten ja ystävien parissa. Jokamiehenoikeuksien ansiosta sienestystä ja marjastusta voi jokainen harjoittaa vapaasti luonnon rauhaa ja siisteyttä kunnioittaen. Se ei siten ole luvanvaraista tai valvottua Suomessa eikä minkäänlaisia keräysrajoja ole.

Löytämisen ja liikkumisen iloa

Löytämisen ja liikkumisen ilon sekä omiin tarpeisiin keräämisen ohella voit myös ansaita verovapaata lisätuloa keräämällä sieniä ja marjoja myyntiin. Kerätyt luonnonantimet voi Suomessa vapaasti myydä kaupallisille yrityksille. Kauden aikana voit ansaita lisätienestejä aina satasista tuhansiin euroihin verovaapata tuloa.

Dalla Valle Oy ostaa suoraan kerääjiltä tuoreita luonnonsieniä ja marjoja

Ostettavat tuotteet on lueteltu ostoalueittain täällä. Yrityksellä on runsaasti ostopisteitä ympäri Suomea ja ostopisteet palvelevat kerääjiä luotettavasti koko sienikauden ajan. Kiinteiden ostopisteiden lisäksi Dalla Vallen ostoautot kiertävät maakunnissa pysähtyen ostamaan sieniä ja marjoja määrätyissä paikoissa määrättyinä aikoina. Tarkemmat tiedot ostopisteistä ja pysähdyksistä löydät täältä.

Yksinkertaista ja helppoa

Luonnonantimien myyminen Dalla Vallelle on tehty yksinkertaiseksi ja kerääjille mahdollisimman helpoksi. Kerääjät tuovat keräämänsä sienet ja marjat puhdistettuina lähinnä olevalle Dalla Vallen ostopisteelle. Ostopisteessä sienet luokitellaan, siirretään tattilaatikoihin ja punnitaan. Maksun saa heti paikan päällä käteisenä.

Palvelemme mielellämme ja opastamme vasta-alkajia. Mikäli luokitus on sinulle jo tuttua, suoritathan sen jo ennalta. Tämä nopeuttaa ostoa palvelupisteissämme, varsinkin sesongin kiireisimpänä aikana. Lisäksi sienten laatu säilyy näin parhaiten. Ostohenkilökuntamme on valmis auttamaan ja tarjoamaan lisäohjeita ja toivotammekin kaikenlaiset kerääjät tervetulleiksi ostopisteillemme.

Ansaitse keräämällä

Suomen metsiin jää edelleen valtaosa sienistä keräämättä ja hyödyntämättä, joten tuothan oman panoksesi luonnonantimien talteen saamiseksi. Virkisty, liiku, nauti ja ansaitse keräämällä kaikki tatit ja marjat talteen kanssamme!

Ostopisteet FI