Satokausi 2020 on saatu päätökseen. Iso kiitos kaikille pitkästä kaudesta!

Pitkääkin pidempi satokausi on saatu vihdoin päätökseen. Ostot ovat päättyneet ja teemme parhaillamme loppuraivailuja ja valmistaudumme talviteloille asettumista. Suuren suuret kiitokset teille kerääjille sekä meidän ihanille ahkerille työntekijöille! Olette kaikki korvaamattomia.

Satokausi oli tänä vuonna 2020 hyvin pitkä. Kausi alkoi jo heinäkuussa ja vauhtiin päästiin heti täällä Pohjois-Karjalassa ja Savon puolella. Kiirettä riitti, sillä herkkutatti ponnisti voimalla kuusikoissa ja paikoitellen myös mäntykankailla. Hienoa oli nähdä kerääjillä upeita saaliita ja sitä keräämisen iloa. Se innostuttaa meitäkin ostamaan ja palvelemaan. Kiirettä riitti ja ruuhkilta ei voitu välttyä, mutta yhteistyöllä, joustavuudella ja tahdolla siitä yhdessä selvittiin! Tatti vain on sellainen: kun nousu on intensiivistä, ei se anna levätä. Ja nousu on hyödynnettävä heti!

Kerääjiä oli liikkeellä heti heinäkuussa hyvin paljon ja paljon uusia innokkaita löysi tiensä harratuksen pariin. Tämä ilahduttaa kovasti. Nousun ajoittuminen loma-aikaan selkeästi lisäsi sienestäjien määrää. Lisäksi liikkeellä oli tutut ja kokeneet konkarit: ilo oli taas tehdä yhteistyötä kanssanne. Moni meidän työntekijöistä ei ollutkaan vielä nähnyt samanlaista kiiretattikautta kuin tänä vuonna. Monesti sitä iltaisin Sotkumassa päiviteltiin. Samanlaista tohinaa ei tosin ihan kaikkialla Suomessa valitettavasti ollut. Herkkutatin nousu on koko ajan enemmän aluekohtaista ja suuria eroja eri alueilla esiintyy paljon. Samoin myös laatuolosuhteet voivat poiketa paljon.

Tatti jaksoi pitää nousua yllä noin kuukauden verran. Mikäli säännölliset sateet olisivat jatkuneet olisi nousu jatkunut tai alkanut uudestaan, mutta väliin mahtui kuivempikin jakso. Tämä kuivuus koitui valitettavasti hieman haaparouskujen kohtaloksi tänä vuonna ja se lienee ainoa sienilaji, jota tänä vuonna ei määrällisesti saatu talteen toiveiden mukaisesta. Mutta toivottavasti ensi vuonna paremmin sen osalta! Kantarelleja sen sijaan saatiin talteen oikein hyvin. Loppukaudesta syksyn edetessä myös suppilovahveroita alkoi jo löytymään mukavasti. Suppilovahveroita tulee varmasti enemmänkin tänä vuonna läpi koko syksyn.

Herkkutatin hiivuttua ja uutta nousua odotellessa oli aikamme panostaa myös tänä vuonna marjojen ostoon ja talteen ottoon. Olipa kerrassaan hienoa huomata, kunka moni marjastaja oli liikkeellä metsissä. Mustikkaa ja puolukkaa löytyi metsistä hienosti ja kelit hellivät marjastajia. Marjojen keruussa teitte loistavaa työtä ja jaksoitte ahkerasti aina loppuun asti. Oli ilo pystyä panostamaan myös marjapuoleen tänä vuonna ja toivotaan, että sama marjastusinnokkuus jatkuu tulevassakin. Marjojen ansiosta pystyimmekin palvelemaan teitä kerääjiä entistä monipuolisemmin ja aina tänne syksyn lopulle asti.

Herkkutatin toista kunnon nousua (pääsatoa) odoteltiin pitkään toiveikkaasti, mutta se jäi tänä vuonna kunnolla nousematta. Onneksi kesäsato oli hyvinkin antoisa ja runsas ja tatin keruusta päästiin kyllä nauttimaan kovin. Vaikka toisaalta tuntuu, että siitä on jo kovin pitkä aika ja muisto vain jäänyt. Mutta kyllä tänä vuonna tattejakin nähtiin paljon! Täytyy muistaa se. Ajankohdallisesti voinee sanoa, että kiireisin kausi ei olisi koronankaan takia voinut ajoittua parempaan aikaan huomioiden sen nykyinen kehityssuunta. Tästä täytyy siis olla kiitollisia ja helpottuneita, että satokausi pääsi toteutumaan näinkin hyvin.

Arvonta on vihdoin myöskin suoritettu. Arpakone arpoi voittavaksi numeroksi 214173.Onnittelut voittajalle! Tarkastattehan arvat huolellisesti. Niitä jaettiin tänä vuonna paljon! Jo kauden pituuden takia, mutta myös kerääjiä oli tänä vuonna paljon liikenteessä. Voittavan arpanumeron arvan omistajaa pyytäisimme olemaan meihin yhteydessä: info@dallavalle.fi tai puh. 0500 297 811 /Loreno.

Nyt on aika hetken levolle, kunhan loputkin työt saadaan viimeisteltyä talvikuntoon. Siirrymme kotitoimistoihin muistellen mennyttä kautta ja suunnitellen toisaalta jo tulevaa. Vielä kerran erityiskiitokset työntekijöillemme, kerääjille, asiakkaillemme ja yhteistyökumppaneille! Oli hienoa tehdä yhteistyötä kanssanne. Teillä on kaikilla tärkeä rooli toiminnassamme, sillä vain yhteistyöllä tällainen suuri satokausitoiminta saadaan pyörimään. KIITOS! Voikaa kaikki hyvin.

Satokaudesta kiittäen,
Loreno, Zelia, Zara ja Marco

Ostopisteet FI