Kohti satokautta 2024! Luonto on etuajassa ja kesä etenee vauhdilla.

Tervehdys täältä kausivalmistelujen parista. Kevään eteneminen ja kesän alku on ollut tänäkin vuonna omanlaisensa. Siinä missä kevät vaikutti alkavan nihkeästi, on luonto edennyt kesäajassa hurjaa vauhtia. Olemmekin selkeästi moneen vuoteen verrattuna edellä esimerkiksi kukkien kukkimisen suhteen. Täällä Pohjois-Karjalassa niityt ovat parhaimmassa kukkaloistossa jo nyt ennen juhannusta. Mustikka on edennyt vauhdilla. Paikkakohtaisesti jopa kypsähköä lakkaa on nähty. Savon puolella on tehty kantarellin alkujen löytöjä ja taisi somen puolella näkyä ensimmäinen männynherkkutattilöytö etelämmässä Suomea.

Seuraamme mielenkiinnolla metsätilanteen kehitystä. Herättelemme myös teitä Itä-Suomen kerääjät, että sienitilannetta kannattaa jo tarkkailla metsissä. Kesähelteitä on ollut oikein mukavasti ja sateita olemme saaneet väliin. Olosuhteet kantarellille ovat oikein hyvät ja myös herkkutatin- sekä männynherkkutatin kesäsadon nousu on mahdollinen. Olosuhteet ovat siis hyvät, joten ollaanhan tilanteen tasalla. Ja valmiinä lähtöön!

Otamme jälleen mielellämme vastaan havaintoja sienten noususta. Havaintoja voi laittaa viestein/whatsapp/soittamalla/facebookissa suoraan Lorenolle puh. 0500 297 811. Yhdessä saadaan satokausi 2024 hyvin alkuun!

Odottavin mielin juhlistamme juhannusta ja toivotamme kaikille teille oikein rentoa juhannusta! Nautitaan Suomen kesästä.

Ostopisteet FI