Kiitos teille kaikille kerääjät, työntekijät, asiakkaat, yhteistyökumppanit. Kiitos kaudesta 2021!

Suuren suuri KIITOS teille kaikille: kerääjät, työntekijät, asiakkaat, yhteistyökumppanit. On ollut ilo jakaa tämäkin kausi kanssanne! Ja mikä satokausi olikaan. Huhheijaa, tohinaa riitti jälleen.

Palataan ihan alkuun, vaikka tässä kohtaa vuotta tuntuukin, että aloitus on kaukainen muisto vain. Väsymyksellä lienee osuutta asiaan. Satokausi 2021 alkoi poikkeuksellisen aikaisin tänä vuonna kuusenkerkän koulutuksella kokeilumielisellä keräyksellä ja ostolla. Siitä jatkettiinkin sujuvasti lakan satokauteen heinäkuussa. Lakan osto keskittyi Kuusamon seudulle, jossa ostimme ensimmäistä vuotta. Kausi oli onnistunut ja oli ilo palvella pohjoisempaa Suomea. Upeaa lakkaa saatiin talteen ja ilo oli tuoda ostotoimintaamme Kuusamon seudulle. Lakan keruu siellä kyllä osataan! Positiivisien kokemuksien myötä suunnitteilla jo lakan ostokuviot ensi vuodella, joten odotelkaahan meitä! Dalla Vallen auto kurvailee sinne ensikin vuonna.

Lakan jälkeen uutena tuotteena aloitimme viinimarjojen ja karviaisen oston. Samalla aloitettiin myös mustikan osto. Mustikka harmillisesti kärsi kuivuudesta pahasti ja määrät jäivät viime vuotta selkeästi pienemmiksi. Talteenotettuihin mustikkamäärin vaikutti myös tatin ponteva nousu ja kerääjien keräysinto niihin mustikan sijaan. Viinimarjojen osalta oli ilo huomata, että tämä uusi tuoteryhmä otettiin mielellään vastaan kerääjien keskuudessa. Saimme hyvää palautetta ja kausi oli aloitusvuodeksi hyvä niidenkin osalta. Ensi vuonna siis lisää näitäkin. Ja mustikalle toivotaan parempaa satoa.

Kuinkas sitten kävikään… Melkein kiire tuli, mutta tatin oston aloitus osui nappiin. Oston aloittaminen ja ostotoiminnan avaaminen ei ole ihan yksinkertaista, kun nousuajankohtaa on vaikea ennustaa. Mutta sääolosuhteet olivat niin selkeät, että nousun alkamisesta oltiin hyvinkin varmoja. Erittäin hyvät, kuumat kesäkuukaudet ja sitten sadetta riittävästi ja säännöllisesti ja tadaa: tatti tykkää.

Takana hieno tattikausi! Upeaa, laadukasta tattia saatiin talteen. Metsät antoivat kyllä parastaan, kaikkialla, koko Suomessa. Siinä missä ilo oli varmasti kerätä, oli sitä ilo ostaakin. Määrät olivat päiväkohtaisesti hyvin suuret ja siitä johtuen jouduimmekin keskittämään ostot pitkälti vain Pohjois-Karjalaan. Silti kapasiteetti kyllä oli ihan tapissaan ja kaikki mahdollinen oma ja lainattu oli käytössä, jotta pystyttiin palvelemaan ja saatiin talteen tattia. Aikamoisiin suorituksiin sitä parhaamme mukaan kyettiinkin! ISO KIITOS ahkerille työntekijöille, jotka jaksoivat ahertaa ja tehdä parhaansa. Ja teille kerääjille myös KIITOKSET: aktiivisesta keräyksestä ja ymmärryksestä ruuhkan keskellä. Ja KIITOS myös yhteistyökumppanit: ilman teidän apua moni ongelma olisi jäänyt selvittämättä ja toiminta keskeytynyt. Tattitohinalla on tapana yhdistää hyvin moninaisia tahoja. Aivan parasta! Mikä yhdistävä voima tateilla onkaan ja yhteispelihenki on suorastaan mahtava. KIITOS myös asiakkaat, ilman teitä mitään ei ostettaisi. Hienoa, että hyödynnätte tuotteitamme.

Harmittavasti emme kyenneet tänä vuonna palvelemaan ollenkaan esimerkiksi Länsi-Suomea, Turun seutua lukuun ottamatta. Lisäksi Vaala ja Oulun seutu sekä Kuusamo päästiin aloittamaan hieman myöhässä, mutta päästiin ja ennätettiin kuitenkin myös sinne. Tällaisten volyymimäärien nousu on hyvin poikkeuksellista, joten vaikka olemme varautuneet hyvin ja toiminta on pidetty joustavana, aiheuttaa se haastetta toiminnan sujuvalle pyörittämiselle. Priorisointia olikin tehtävä. Paljon tuli myös pyyntöjä ja kyselyitä ympäri Suomea meille oston aloittamiseksi uusilla alueilla. Tämä oli selvä merkki siitä, että tatteja oli todella paljon koko Suomessa. Mutta uusia alueellisia aluevaltauksia ei valitettavasti tänä kautena pystytty toteuttamaan tatin oston saralla. Tulevaisuudessa, mikäli siellä on henkilöitä, joita kiinnostaisi aloittaa omalla alueellaan herkkutatin ja muiden sienten osto, niin olethan meihin yhteydessä: puh. 0500 297 811. Etsimme jatkuvasti uusia sopimusostajia. Yritys tai yksityinen henkilö, kaikki huomioidaan ja suunnitellaan yhdessä.

Mutta tämä kausi ei ollut pelkästään tattia täynnä. Myös haaparouskua nousi vihdoinkin lopulta hienot määrät metsiin. Erityisen ahkeria kerääjät olitte niiden keittämisessä ja suolaamisessa. Haaparouskua ostettiin aina loppuun asti. Kantarelleja kuivuus kuritti alkuun, mutta niitäkin alkoi nousemaan vähitellen ja niitä nousee edelleen kiitos lämpimän syksyn. Ja melkeinpä ne ovatkin nyt kooltaan parhaimmillaan. Suppilovahveron osto jäi vähäiseksi tälle vuodelle meidän sulkiessa oston lokakuun alussa.

Marjan poimijat ahersivat tänä vuonna erityisesti puolukan parissa. Puolukkaa saatiin oikein hyvä määrä talteen. Hienoa, että keräätte ja tuotte myös marjoja sienten lisäksi. Ostamme mielellämme eri tuotteita ja haluammekin kehittää ostovalikoimaamme jatkuvasti.

Satokautta 2021 voisi ehkä luonnehtia tsemppikaudeksi, sillä se sisälsi paljon tsemppaamista ja itsensä ylittämistä monesta kohtaa monelta osin. Paljon saatiin myös pohdinnan aihetta jälleen toiminnan kehittämiselle, sillä kehittämisen varaa aina on. Lorenon rautainen kokemus yhdistettynä mahtavaan ratkaisu- ja paineensietokykyyn kantoi ja piti pystyssä meitä kaikkia. Tuotannon väsymätön jaksaminen Marcon ohjaksissa loisti ja me siskokset Zelia ja Zara työskenneltiin entistä tiiviimmin haastaen itsemme ja ottaen entistä kokonaisvaltaisemmin haltuun eri osa-alueita soveltaen uutta ja kunnioittaen vanhaa. Ihana, rakas Mammamme jaksoi tukea ja auttaa huolehtien ruokailuista ja auttaen lastenhoidossa. Yhteispeli on se, mikä kantaa. Työntekijöiden kokemus ja ammattitaito tuli myös erityisen hyvin esiin tänä vuonna: luonnontuotteiden moniosaajia parhaimmillaan on meillä töissä. Kokemuksen tuomaa varmuutta tarvittiinkin tänä vuonna erityisesti. Lisäksi uudet työntekijät toivat tärkeän lisän ja kaivatun avun.

Nyt on myös hetki paljastaa arvonnan voittavat numerot. Arvonta on suoritettu ja tänä vuonna arvoimme kaksi voittavaa numerosarjaa. Arvat siis esiin! Voittavat numerot ovat: 244315 ja 235813. Onnea voittajille! Mikäli omistuksestasi löytyy voittavan numeron arpalippu, niin olethan yhteydessä meihin: puh. 0500 297 811 / asiakaspalvelu@dallavalle.fi .

Pitkä, täyteläinen kausi takana. Jää varmasti monen mieleen ja muistoihin. Loppuraivailut ovat meillä menossa ja valmistaudumme talviteloille. Hengähdämme hetken, mutta myönnettäköön, että tällaiset satokaudet tuovat aina uutta intoa ja mieli on jo täynnä ajatuksia ensi vuodelle. Ensi vuonna tavatkaamme jälleen!

Syysterveisin,

Dalla Vallen poppoon
Loreno, Zara, Zelia ja Marco

Ostopisteet FI