Ajankohtaista

Muistutus koronaohjeista sekä hyvän tavan käytönnöistä kaikille!

Hei arvoisat sienestäjät,

Teitä on sankoin joukoin liikenteessä ja ostopisteillä on ruuhkaa. Muistuttaisimmekin huomioimaan ostopisteillä käydessänne korona-ajan asettamat vaatimukset. Ethän siis saavu ostopisteille flunssaoireisena tai kipeänä. Oireisena on syytä hakeutua testiin. Suosittelemme maskin käyttöä. Muistathan pitää huolta käsihygieniasta sekä turvaväleistä. Jonotetaanhan väljästi. Jos yskitään, yskitään hihaan. Näitä huomioimalla pysytään toivottavasti kaikki terveinä ja kunnioitetaan kanssaharrastajia ja kaikkien terveyttä. Välitämme niin teidän kuin työntekijöimme terveydestä. Koronaohjeistuksemme löytyy täältä .

Lisäksi pyytäisimme metsässä liikkuessa ja sieniä kerätessä kunnioittamaan ihmisten piha-alueita. Metsää on Suomessa paljon ja vaikka jokamiehenoikes tarjoaa vapauden kerätä, tulee jokaisen meidän hyvän tavan mukaisesti kunnioittaa piha-alueita ja olla keräämättä toisten pihoilta. Lisäksi näin sateisina aikoina, vältäthän laatikoiden ja sienten asettamista sora-alueilla tai mutaisille alustoille. Näin raaka-aine pysyy mahdollisimman puhtaana ja hyvänä. Muistuttaisimme myös, että älä kerää sieniä tien välittömästä läheisyydestä.

Sienestys on mukavaa ja toistemme kunnioituksella sekä hyväntavan mukaisella metsäkäyttäytymisellä pidämme yllä hyvää henkeä ja sopua. Kaikilla kyllä riittää metsiä ja sieniä kerättäväksi.

Oikein antoisaa keruukautta! Tatit talteen!

Takaisin