Ajankohtaista

Kevättä rinnassa! Kauden 2020 suunnittelut käynnissä. Innokasta odottelua!

Keväinen tervehdys Pohjois-Karjalasta! Vuoden 2020 kevät on ollut haasteellista poikkeustila-aikaa, joka on sisältänyt paljon huolta ja epävarmuutta maailmanlaajuisesti. Yhdessä selviytyminen on kuitenkin kantanut meidät tähän asti ja toiveikkaina suuntaamme katseemme kohti tulevaa sieni- ja marjakautta 2020. Uskomme ja teemme kaikkemme, että satokauden toiminta 2020 saadaan pyörimään. Suunnittelemme oston ja toimintamme vastaamaan Suomen hallituksen ja terveysviranomaisten asettamia ohjeita ja vaatimuksia. Seuraamme aktiivisesti tilannetta ja sen kehitystä kesän ajan. Tilanteet ehtivät vielä muuttumaan, mutta suunnittelutyö on jo hyvällä vauhdilla. Kieltämättä kauden suunnittelu tuo meille kaivattua tulevan odotusta ja ilon pilkettä. Toivottavasti teitä on muitakin, jotka innolla odottavat sieni- ja marjakautta. Suomen metsissä onneksi on hyvin tilaa meille kaikille ja luonto tarjoaa oivan virkistäytymispaikan mielelle! Sitä osaamme nyt varmasti arvostaa entistä enemmän. 

Näin keväällä korvasienet tarjoavat helpotusta jo pahimpaan sienestysvimmaan talven jäljeltä. Korvasieniä on alkanut löytymään ja löytöjä olemme itsekin tehneet jo täällä Pohjois-Karjalassa. Meidän toimintakautemme alkaa valitettavasti vasta myöhemmin kesällä, mutta omaksi iloksi ja muiden tuttaville korvasientä ja huhtasientä voi hyvin kerätä. Muistattehan kuitenkin korvasienen osalta asiallisen ja lajin vaatiman mukaisen käsittelyn sen myrkyllisyyden vuoksi.

Kauden 2020 osalta olemme suunnittelemassa ostoalueita. Pyrkimyksenämme olisi palvella teitä kerääjiä entistä laajemmin kausi kaudelta herkkutatin nousu sekä resurssit huomioiden. Etsinnässä tulevalle satokaudelle olisi kausityöntekijöitä seuraaville suunnille:

  • Tampere–Lempäälä–Hämeenlinna
  • Vaasa–Seinäjoki
  • Espoo–Vantaa–Sipoo–Porvoo
  • Puumala–Mikkeli
  • Lahti–Sysmä
  • Köyliö

Työ sisältää luonnontuotteiden, erityisesti herkkutatin, ostoa, käsittelyä ja siirtoa. Olethan meihin yhteydessä, niin kerromme työstä lisää! Työn kesto määräytyy sienten nousualueen nousun keston mukaan. Tiedustelut: Loreno puh. 0500 297 811 tai asiakaspalvelu@dallavalle.fi.

Toivotamme kaikille hyvää kevättä ja terveyttä! Olkaamme yhteyksissä ja palatkaamme pian!

Takaisin