Ajankohtaista

Tattitarinointia ja tilanteen päivitystä.

Lauantaiterveisiä Sotkumasta! Ostot ovat käynnissä eri puolella Suomea. Osassa ostopisteisää riittää vilinää, osassa on hiljaisempaa. Mukavalla mielellä kuitenkin satokausi etenee ja syyskuukin on vaihtunut ja ilmakin sen mukaisesti. Ainakin taas toistaiseksi!

Oulun seudulla riittää vilinää. Kerääjiä innostuu koko ajan lisää ja saaliit kerääjää kohtaan ovat suuria. Nyt on hyvä sauma tienata verovapaata tiliä herkkutatin keruusta. Rohkeasti aloittamaan! Ostoauto kiertää Oulussa, Muhoksella, Utajärvellä ja Vaalassa. Erityisesti Vaalassa, Rokuan kankailla tatti nousee voimakkaasti. Aloittaminen on helppoa. Kerää tatit talteen metsässä ja puhdista ne hyvin keruuhetkellä. Tuo tatit keruupäivänä ostoautolle ja noudata luokitusohjeita. Ostohenkilökunta kyllä opastaa ja neuvoo. Tatit luokitellaan ja punnitaan ostoautolla ja saat rahat suoraan heti käteen. Helppoa, eikö vain?!  Toivomme kovasti, että moni uusi kerääjä innostuu tästä loistavasta harrastuksesta. Ja toki on aina niin mukava tavata teitä kokeneitakin kerääjiä.Tilit ovat nyt kohdillaan. Lisäksi Oulun seudulla on satanut ja lisää vettä on luvattu säännöllisesti, joten nousun uskotaan jatkuvan vielähyvin.

Kainuussa Hyrynsalmen seudulla on myös herkkutatin nousu käynnissä. Alueella vain olisi tarvetta kerääjistä. Nyt kaikki innolla mukaan! Hyrynsalmella on osto normaalisti, samoin Kontiomäen ostopiste palvelee edelleen.

Satakunnassa Köyliön ostopisteellä tulee mukavasti tattia.  Olemme kuulolla ja katsomme, mihin suuntaan nousu kehittyy. Köyliön ostopiste palvelee päivittäin ja kaikki kerääjät ovat tervetulleita. Metsissä löytyy tattia, joten kerätäänhän mahdollisimman paljon talteen.

Itä-Suomessa sen sijaan ollaan vielä totuttuun verrattuna rauhallisissa merkeissä. Tietyissä metsissä ja tietyillä alueilla Pohjois-Karjalassa (Outokumpu, Polvijärvi) on mäntytatti pompannut. Muutaman kerääjät löytävät jo oikein hienoja saaliita. Suurimmassa osassa itää kuitenkin vielä hieman odotellaan. Yökosteus on kovaa ja viime päivien sateet pitäisivät auttaa tilannetta. Toivotaan! Suosittelemme seuraamaan metsiä tiheään tatin nousun varalta. Nousu voi alkaa nopeasti. Erityisesti mäntykankaat kannattaa ottaa seurantaan. Tatin ohella puolukkaa kerätään ahkerasti talteen eli  nyt on myös hyvä aika marjastaa. Lisääntyneen kosteuden ansiosta myös kerääjiltä on tullut tietoa, että haaparousku näyttää nousun merkkejä. Tämä on loistava merkki! Jospa kausi olisi vielä suurimmaksi osaksi tällä seudulla edessä päin. Teitä kerääjiä on kyllä aina niin mukava nähdä ja hienoa, että jaksatte olla ahkerasti mukana kaudessa ja seurata tattitilannetta. Kiitos siitä!

Näihin ajatuksiin tällä kertaa. Eli riemua, odotusta, jännitystä, toivoa, epätoivoa, pohdintaa ja uskoa. Kaikkea tätä tällä hetkellä! Satokausi jatkuu ja nautitaan metsässä liikkumisesta!

Tattiterveisin,

Zelia

19 rokua 3 mäntytattia 19 rokua kolmoset tatit

19 rokua tatti 19 rokua19 kerääjäkuva

 

Takaisin