Ajankohtaista

Tattinousun päivitystä eri puolelta Suomea! Liikehdintää on jo.

Päivitelläänhän hieman tattitilannetta, sillä monia varmasti ihmetyttää tattihiljaisuus – läheneehän elokuun loppu sentään jo. Mutta ei huolta, hyvää aikaa on vielä herkkutatin nousta! Paikoitellen kantarellitkin ovat vasta intoutuneet nousemaan paremmin.

Länsi-Suomessa Satakunnan ja Varsinais-Suomen alueella on herkkutatti pompannut paikoitellen kovaan nousuun näinä päivinä. Kiireellä Jukka ahertaakin alueella nyt oston käynnistymistä. Yritämme parhaamme mukaan saada oston avattua Satakunnan ja Varsinais-Suomen alueelle näinä päivinä, niin ei ennätä tatin nousu mennä hukkaan. Toivottavasti siellä on jo kerääjät lähtökuopissa ja valmiina! Metsissä kannattaa jo käydä. Nousua on sekä kuusikoissa että männiköissä riippuen alueesta. Eli Länsi-Suome kerääjät: Seuraattehan päivityksiä nyt aktiivisesti, niin pysytte ostopisteiden avaamisissa mukana!

Toinen alue Suomessa, jossa herkkutatin nousu on allkanut, on Kainuussa. Erityisesti Sotkamon, Paltamon Kotimäen alue sekä Hyrynsalmi. Komeaa männynherkkutatti pukkaa mäntymetsiin nyt! Kainuussa tänä vuonna ostamme Kotimäessä yhteistyössä Sienestä Oy:n kanssa ja lisäksi Hyrynsalmella tuttaan tapaan Kainuun Tuotteen tiloissa. Tervetuloa ostopisteille siis! 

Pohjois-Karjalassa paikoitellen kantarelli on selkeästi nousussa innokkaammin. Tänään maanantaina 26.8. myös Rääkkylästä pientä noussutta kuusenherkkutattia on löytynyt. Samoin Polvijärven Sotkumaan tuotiin ensimmäinen isompi satsi pientä kuusenherkkutattia. Tällä hetkellä Pohjois-Karjalassa palvelee Sotkuman, Tohmajärven, Joensuun ostopisteet sekä ostoauto 2 ajaa pysähtyen Ylämylly, Hammaslahti, Rääkkylä, Liperi. Huomenna tiistaina avaamme lisäksi Outokummun ostopisteen. Tällä viikolla näiden lisäksi aloitamme oston Enossa (ke 28.8.) ja Lieksassa (pe 30.8.). Enosta varsinkin on tehty jo herkkutattilöytöjä. Onpa mukavaa vihdoinkin päästä käynnistämään kausi kunnolla. Sienten lisäksi olemme aloittaneet puhdistetun puolukan oston ja oikein hyviä satseja ovat innoikkaammat kerääjät jo tuoneet pisteillemme. Mahtavaa!

Oulun seudulla olemme odottavaisin mielin. Seudulla on satanut hyvin ja luppavaa alkua jo on. Kerääjät: nyt kannattaa tarkistaa metsät! Havaintoja otamme mielellämme vastaan: asiakaspalvelu@dallavalle.fi tai puhelimitse 0500 297 811 tai facebook Dalla Valle Oy. Kiitokset yhteistyöstä! Järjestämme oston aloittamista koko ajan.

Savossa Haukivuorella on tehty pieniä löytöjä. Samoin Rautavaaralla. Odottavissa tunnelmissa olemme kuitenkin vielä. Haukivuori ja Savonlinnan ostopisteet palvelevat jo kerääjiä, mutta Rautavaaralla odottelemme vielä selkeitä nousumerkkejä.

Päijät-Hämeessä on vasta nyt tehty ensimmäisiä löytöjä. Katsotaan, mihin suuntaan siellä tilanne kehittyy. Etelä-Karjalassa on ollut vielä kovin hiljaista. Tänä kautena olemme valmiita laittamaan ostoauton kierrolle Lappeenrannasta ylöspäin pysähtyen mm. Imatralla ja Parikkalassa. Suunnitellut ostopisteet on mainittu täällä

Nyt toivotaan hyvää alkua kaudelle, hyvää laatua tateille ja iloista mieltä meille kaikille! Kuullaan ja katsellaan. 

19 kuusikon tatit polvijärvi 19 tatteja kontiomäki

Kuvissa vasemmalla kuusenherkkutatteja Polvijärveltä ja oikealla männynherkkutatteja Kontiomäeltä. Tattimetsät kutsuvat!

Takaisin