Ajankohtaista

Sadeodotusta ja sadetansseja! Tilannepäivitystä.

Vihdoinkin hieman sadetta ja ennusteet lupaavat lämmintä ja lisää vettä. Toivokaamme, että ennusteet pitävät paikkansa ja metsät saisivat vihdoinkin kaipaamaansa kosteutta. Sienetkin lähtisivät kunnolla nousuun.

Heinäkuussa ehdimme jo hieman kevyesti aloitella kautta, mutta helteet ja kuivuus veivät kesäsadon alun mennessään. Heinäkuuhun mahtuikin helteen lisäksi ennätys viileää ja ikävää, navakkaa pohjoistuulta. Sienet eivät tykänneet, ihmekös tuo! Onneksi viileän jakson jälkeen tuuli on hieman laantunut ja lämpö on palannut. Kaiken lisäksi viikko on alkanut sateisesti ja lisää sadepäiviä on luvassa. Kerrassaan hienoa! Sademäärät vaihtelevat alueittain, mutta vihdoinkin vettä. Metsät ovat sen verran kuivia, että vettä saisikin tulla runsaasti ja vähän vielä lisää. Sitten odotellaan hetki ja kausi voi alkaa. 

Erityisesti sadealueilla kannattaa siis aloittaa jälleen metsien tarkkailu. Yleensä noin viikon, kahden päästä runsaista sadeista voi odottaa sateiden vaikutuksia. Olemme taas jännän äärellä! Täällä seurataan kovasti säätilannetta.

Tällainen tervehdys tähän viikkoon. Pohjois-Karjalassa Sotkumassa palvelemme edelleen päivittäin ja Joensuun pisteelle sovimme ostotapaamisia. Kyllä tässä kieltämättä jo hieman malttamattomuutta on ilmassa! Ja intoa tietenkin. Odotellessa jatkamme kauden valmistelua ja muun muassa päivittelemme työvaatetusta. Eli kaikkea kivaa puuhaa riittää onneksi! Josko pian kuitenkin olisi jälleen niin kiire, että juoksujalkaa on mentävä. Palaamisiin! Ja havaintoilmoituksia otamme edelleen mielellämme vastaan: Loreno puh. 0500 297 811 / facebook Dalla Valle Oy / sähköposti asiakaspalvelu@dallavalle.fi .

dalla valle oy vaate

Takaisin