Ajankohtaista

Tilannekatsaus kauden aloituksesta

Kauden aloitustervehdys kaikille täältä päämajalta Sotkumasta! Pohjois-Karjalassa tapahtuu edistystä ja tilanne elää päivä päivältä. Männiköstä on tehty löytöjä saaliiksi asti, mutta nyt vaikuttaisi siltä, että nousueloa tapahtuu vilkkaammin kuusikoissa. Erityisesti kuusenherkkutattia on löydetty Hammaslahdelta, Niittylahdelta, Kontiolahdelta, Enosta, Lieksasta. Mäntytattia on puolestaan löydetty Ilomantsista ja Kontiolahdelta. Tattien lisäksi kantarelleja on saatu talteen joka päivä enemmän ja enemmän. Suurin herkkutattisaalis on ollut jo 10 kg I-luokan kuusenherkkutattia ja 5 kg II-luokkaa. Upea saalis näin kauden alkuun! Eli kyllä paikoitellen kuusikoista jo löytyy hyvin. Kannattaa jo kipin kopin katsastaa omat tattimetsät. Erityisesti alueilta, joissa on satanut. Vettä satelee tasaisesti ja lisää on luvassa. Metsät ja sienet tykkää! Tattien lisäksi kantarellien aika on jo ja niitä saadaan päivä päivältä enemmän talteen.

Pohjois-Karjalassa olemme päässeet sen verran hyvään vauhtiin, että Sotkuman ostopiste palvelee edelleen päivittäin. Joensuun ostopisteellä päivystämme soittamalla eli sovitusti paikan päälle meidät saa soittaen vielä perjantaina. Lauantaina 20.7. Joensuun ostopiste aukeaa. Lisäksi lauantaina starttaa auto ja lähtee kierrokselle reitille 2 pysähtyen Ylämyllyllä, Hammaslahdella, Liperissä ja Rääkkylässä. Linja kiertää päivittäin. Havaintojen mukaan availlaan sitten pikku hiljaa muitakin pisteitä.

Mitenkäs muualla Suomessa? Savossa olemme valmiudessa. Rautavaaralla ollaan jo tehty ensimmäiset löydöt. Muualla Savossa on vielä ollut havaintojen osalta hiljaista.  Muistakaahan tarkkailla metsiä ja ilmoitella havainnoista meille: Loreno puh. 0500 297 811. Satakunnassa on kovin hiljaista, samoin Oulun seudulla on hiljennytty. Kainuustakaan ei vielä ole kuulunut tattitervehdyksiä. Odotamme.

Työntekijöitä olemme edelleen vailla! Tule tattihommiin. Etsimme reippaita, nohevia ja palveluhenkisiä työntekijöitä luonnonsienten ostohommiin. Oulun seudulla etsimme kuorma-autokortillista henkilöä, Satakunnassa reipasta ja oppivaista ostohenkilöä ja Lappeenranta - Tohmajärvi väliltä olisi etsinnässä myös ostohenkilöä. Lisätietoa soittamalla: Loreno puh. 0500 297 811.

Tästä on loistavaa jatkaa kauden viralliseen alkuun! Nyt jo ostetut tatit ovat hienoja ja on niin mukava nähdä teitä kerääjiä taas vuoden jälkeen. Tervetuloa ostopisteille!

19 eka tattisaalis isompi  komeat kuusenherkkutatit2019  19 kantarelleja
Kuvissa: Upeakerääjäsaalis 10 kg I-lk ja 5 kg II-lk, upeita kuusenherkkutatteja, kantarelleja

 

Takaisin