Pohjois-Karjala

Kuusikoissa tapahtuu. Tatteja nousussa!

Tilanteet kehittyvät tattirintamalla päivä päivältä. Kantarellien kanssa ollaan päästy jo hyvään vauhtiin. Samoin tattien. Männynherkkutatteja on jo tullut, mutta viime päivinä kuusenherkkutatit ovat selkeästi nostaneet lakkejaan vilkkaammin maasta. Kerrassaan komeita yksilöitä! Sotkuman ostopisteellä on käynyt jo mukavasti ensimmäisiä ahkeria innokkaita kerääjiä. Lisäksi Joensuun pisteellä Loreno on saanut käydä sovitusti ostamassa hienoja saaliita. Mahtavaa, että kerääjät ovat jo näin kesäkuukaudella innostuneet sieneen!

Tämän päivän tilannekatsauksessa näyttäisi siltä, että mäntykangasrintamalla tatit eivtä vielä hoppuile, mutta kuusikoissa tuntuu tapahtuvan ja olevan pian vilskettä. Erityisesti Hammaslahti-Niittylahti suunnalta on tuotu jo mainioita kauden ensimmäisiä saaliita. Suunnittelemmekin avaavamme piakkoin ostolinjan 2 (Ylämylly-Liperi-Hammaslahti-Rääkkylä). Myös Joensuun ostopistettä valmistellaan avaamisen varalta.Lisäksi Kontiolahdelta kantautuu myös kuusenherkkutatin nousu-uutisia.

Tilanne kehittyy päivä päivältä ja kannattaa omia tattimetsiä seurata nyt aktiivisesti, ettei nousun alku mene ohi. Herkkutattien lisäksi kantarelliaika on alkanut. Sateita lupailee sopivasti myökin ja ne omalta osaltaan antavat sysäystä nousulle.

Tästä on hyvä aloittaa ja jatketaanhan tattirintamalla!

komeat kuusenherkkutatit2019

Takaisin