Pohjois-Karjala

Kiteeltä löydetty ensimmäinen männynherkkutatti. Metsät tarkkailuun!

Vaikka ollaan vasta kesäkuun lopulla, metsät antavat jo ensimmäisiä löytöelämyksiä männynherkkutateista. Myös Pohjois-Karjalan Kiteellä on juhannuksena löydetty ensimmäinen männynherkkutatti. Mahtavaa!  Lämpöä onkin keväällä ja alkukesällä saatu hyvin. Alueellisesti myös sateita on tullut ja niitä on lisää luvassa. Lämpötilaksi on ennustettu myöskin hyvin suotuisia asteita. Tattimetsät kannattaakin ottaa jo tarkkailuun, koska sateiden myötä tatti saattaa innostua nousemaan. Kantarellit ainakin kosteuden myötä alkavat nousemaan lähiaikoina varmastikin!

Ilmoitathan meille tattien ja muidenkin sienien nousuhavainnoista: puh. 0500 297 811/Loreno. Havaintoilmoitukset ovat meille tärkeitä! Niiden avulla osaamme palvella teitä kerääjiä paremmin avaamalla oikeat reitit ja ostopisteet oikeaan aikaan. Myöhässä ei saa olla, kun on tateista kyse! Sotkuman ja Joensuun ostopisteelle meidät saa soittamalla, mikäli myyntiin asti saaliita jo löytyy. Sovi saapumisestasi Lorenon kanssa puh. 0500 297 811.

Jännitystä kauden odotukseen kaikille! Pian nähdään!

Alla Kiteeltä löydetty Pohjois-Karjalan ensimmäinen mäntytatti kaudelle 2019. Kiitos kerääjäkuvasta Hanne Putkonen! (Lupa kuvan julkaisuun kysytty.)
19 mäntytatti ensimmäinen Kitee

Takaisin