Ajankohtaista

Useita männynherkkutattihavaintoja tehty eri puolella Suomea! Metsät tarkkailuun.

Sopivaa lämpöä ja sateita. Jännitys tiivistyy. Lähteekö tatti nousun aikaiseen tänä vuonna? Männynherkkutatista on tehty löytöjä jo Oulun seudulla Vaalassa ja Muhoksessa. Asiasta uutisoitiin myös Kaleva -lehdessä . Lisäksi Pohjois-Karjalan Kiteellä on löydetty maakunnan ensimmäinen tatti. Tästä se lähtee!

Nyt kannattaa piipahtaa jo metsissä ja tarkkailla tilannetta. Mäntykankaat voivat hyvinkin nostattaa aikaista kesäistä männynherkkutattisatoa. Meille olisi tärkeää saada riittävästi havaintoja nousualueista ja tattilöydöistä. Ilmoitathan siis havainnoistasi meille: Loreno puh. 0500 297 811 tai fb:ssä viestiä Dalla Valle Oy.

Tattimetsät siis tarkkailuun N-Y-T NYT! Tattien lisäksi kantarellien alut ovat jo alkaneet pilkahdella metsissä. Näiden sateiden myötä niiden nousu varmastikin vauhdittuu. Eli myös kantarelipaikat kannattaa jo käydä katsomassa ja niitä seurailla.

Odotamme innolla alkavaa kautta, toivottavasti tekin!

Alla kerääjäkuva, Hanna Putkonen. Lupa julkaisuun kysytty. Kiitos kuvasta! Kuvassa Kiteeltä juhannuksena löydetty männynherkkutatti.
19 mäntytatti ensimmäinen Kitee

Takaisin