Etelä- ja Pohjois-Savo

Suuret kiitokset satokaudesta 2018!

Satokausi 2018 on saatu kunnialla päätökseen Savon seudullakin. Paikoitellen Savossa, varsinkin pohjoisemmassa, innostui männynherkkutatti nousemaan loppukaudesta oikein mukavasti. Mäntykankaat tarjosivat upeita yksilöitä erityisesti Rautavaaran seudulla ja uudella pisteellämme riitti hetken aikaa tohinaa. Haukivuoren seudulla sen sijaan herkkutattisaaliit jäivät pienemmiksi, mutta haaparouskua löytyi mukavasti metsistä. Samoin loppukaudesta löytyi upeaa karpaloa talteen. Tänä vuonna ehdimme myös hetken aikaa ostaa Kuopiossakin, mutta vaikka herkkutatti olisi metsässä ollutkin, puuttuivat kerääjät valitettavasti seudulta tyystin. Oston aloittaminen osoittautui siis nopeasti kattamattomaksi, mutta yritimme ainakin! Mielellämme kohdistamme ostoresursseja seuduille, joissa löytyy kerääjiä. Tuusniemi jäi hyvin hiljaiseksi seuduksi herkkutatin osalta tänä vuonna. Suhteellisen pitkään ostopisteemme oli auki ja olimme toiveikkaita, mutta herkkutatti ei vain ottanut noustakseen seudulla. Kaavin seudulla männynherkkutatti alkoi nousta loppukaudesta ja lisäksi suppilovahveroita kerättiin alueelta erittäin isoja määriä talteen. Kaavilaiset jaksoivat upeasti tuoda saaliitaan Outokummun ja Sotkuman ostopisteille.

Kausi oli kaiken kaikkiaan Savon seudulla hyvin vaihteleva alueellisesti. Tämä johtunee kovin paikallisista sateista, jotka Savoon tulivat hieman myöhässä todennäköisesti. Tietyillä alueilla koettiin onnistumisia, osassa oli valitettavan hiljaista.

Kiitämme kovasti Savon seudun kerääjiä, työntekijöitä ja yhteistyökumppaneita. Oli ilo tehdä yhteistyötä kanssanne ja jakaa kausikokemukset kanssanne. Jatketaan tästä taas ensi vuonna! Arrivederci!

 

Takaisin