Satakunta ja Varsinais-Suomi

Kiitokset satokaudesta 2018 Satakunnan alueelle!

Syksy etenee vauhdilla ja meillä on satokauden 2018 loppuraivailut parhaillaan menossa. Nyt on hetki aikaa istahtaa ja muistella hieman kulunutta satokautta 2018 myös Satakunnan alueen osalta. Erityisen mukavaa, että tämän vuoden herkkutattikautta saa muistella hyvillä mielin myös läntisen Suomen osalta.

Ensimmäiseksi haluamme kiittää kaikkia ahkeria kerääjiä, alueen työntekijöitä sekä yhteistyökumppaneita sienikaudesta 2018. On ollut ilo työskennellä kanssanne satokauden 2018 aikana! Paljon uusia, innostuneita kerääjiä tuli tänä vuonna ostopisteille ja tämä on aina yhtä suuri ilo. Mukana myös tietenkin aktiivisia vakipoimijoita. Hienoa oli seurata myös, että moni lapsiperhe innostui sienestämisestä ja ostopisteillä vieraili innokkaita lapsia vanhempiensa kanssa. Keräyskulttuurin opettaminen jälkipolville on äärimmäisen tärkeää alan jatkuvuuden ja luonnontuotteiden tulevaisuuden hyödyntämisen kannalta. Upeaa, että innostutatte lapsianne! Ostopisteillä vieraili niin suomalaisia kuin thaimaalaisia ja muita kerääjiä, joten välillä meno oli hyvinkin kansainvälistä.

Tänä vuonna Satakunnan alueella palveli yksi ostopiste Köyliössä ja yksi ostoauto pysähtyen Jämijärvellä. Vaikka Köyliössä ensimmäinen viikko alkoi hieman rauhallisesti, voimme kuitenkin todeta, että osaltamme oston aloitus tänä vuonna ajoitettiin hyvin. Päästiin kiinni herkkutattinousun alkuun melkein heti kättelyssä. Vaikka alueella palveli vain kaksi ostopistettä, määrällisesti päästiin oikein mukaviin lukemiin. Kerääjien saaliit olivat runsaita ja tienestitkin sen mukaisia! Lisäksi laatu oli tänä vuonna aivan huippu luokkaa, mikä teki kaudesta omalta osaltaan ikimuistoisen. Mukava oli seurata tyytyväisiä kerääjiä, sillä paikoitellen herkkutattia löytyi metsistä äärimmäisen hyvin. Talteenotettu määrä olisi varmasti ollut suurempi, mikäli kerääjämäärät olisivat olleet runsaampia. Kuitenkin hienoa, että kerääjämäärä kasvoi kauden edetessä ja paljon uusia innokkaita saatiin joukkoon mukaan. Moni kerääjä harmittelikin, että havahtui tattijahtiin hieman myöhässä. Kannattaa siis tulevina vuosina olla valppaana jo ajoissa ja seurata ilmoitteluamme ja erityisesti herkkutattimetsien tilannetta. Nousuhavainnoista kannattaa ilmoitella meille, jotta osaamme avata ostopisteitä oikeaan aikaan ja oikeille alueille. Yhteistyöllä onnistumme kaikki!

Parasta ehdottomasti oli, että saatiin nauttia tänä vuonna erityisen laadukkaasta herkkutatista. Varsinkin Satakunnan alueella noussut männynherkkutatti oli ensiluokkaista ja komeaa! Vautsi! Näkymät metsissä olivat myös upeita, kun herkkutattia oli noussut vieri vieraan paikoitellen runsaasti. Mikä ilo kerätä!

Näihin ajatuksiin päätämme satokauden 2018. iso KIITOS vielä kaikille kauteen osallituneille. Nyt lepoa kaikille, syksyn ruskan ihastelua ja tulevaan talveen valmistautumista. Nähdäänhän taas ensi kautena! Grazie e arrivederci!

18 Köyliö metsä sienikori  18 Köyliö sienestäjä metsässä
Upeaa männynherkkutattia nousi Satakunnan metsissä. Sienikorin sai nopeasti täyteen ensiluokkaista mäntytattia! Poimijat jaksoivat ahertaa ja tattilöydöt innostivat monia.

18 Köyliö thaimaalaiset 18 Köyliö mäntytatti nousee
Ahkerat kerääjät runsaine saaliineen valmistelemassa saaliitaan ostoa varten.

 

 

Takaisin