Ajankohtaista

Sienikausi etenee hyvää vauhtia!

Loistava sienestysviikonloppu käynnissä. Hienoa herkkutattia, upeaa puolukkaa, kauniita kantarelleja ja mustatorvisieniä, hyvälaatuista haaparouskua ja pieniä suppilovahverolöytöjä sekä suuria kääpiä. Niistä muodostuu tämä viikonloppu! Ostot ovat käynnissä ympäri Suomea. Tohinaa riittää alueittain jo erittäin paljon. Kausi 2018 on parhaimmillaan!

Pohjois-Karjalassa ostopisteillä ja ostoautoilla käy tohina. Herkkutatti nousee sekä kankailla että kuusikoissa. Ja hienoa sellaista! Jo ostettavien tuotteiden lisäksi aloitamme Pohjois-Karjalan ostopisteillä roskaisen puolukan oston sunnuntaina 9.9. metsät siis kutsuvat sienestäjiä ja marjastajia. Tällä hetkellä kerääjät ansaitsevat jo oikein mukavan suuruisia lisätienestejä. Loistavaa! 

Oulun seudulla ostoauto kiertää ja Vallassa ostopiste palvelee. Uusi nousu on selkeästi alkanut ja hienoa mäntytattia nousee. Nyt kannattaa suunnata tattimetsiin.

Sysmän alueella Päijät-Hämeessä nousu jatkuu vakaasti kasvaen. Lisää innokaita kerääjiä kaivattaisiin, jotta nousua saataisiin paremmin talteen. Tuothan oman panoksesi luonnontuotteiden talteenottamiseen. Sienestys on mahtava harrastus! Sysmän ostopisteellä ostamme herkkutattien lisäksi myös muita sieniä.

Ilouutisia myös Satakunnan alueelta. Jämijärvellä ostoauton lähettäminen ostoretkellä ei tuottanut pettymystä. Hienoa kerääjät! Kaunista herkkutattia on nousussa ja hienosti olette saaneet sitä jo talteen ensimmäisinä ostopäivinä. Tästä on hyvä jatkaa!

Pohjois-savossa Rautavaara aloitti tänään myös hyvin lupaavasti. Kaunista herkkutattia on nousussa ja ilahduttavan paljon kerääjiä vieraili ostopisteellämme. Ostopiste sijaitsee uudessa paikassa, jotentarkemmat ostopaikkatiedot löydät täältä .

Ostohenkilökuntamme toivottaa kaikki kerääjät oikein lämpimästi tervetulleeksi ostopisteille ja ostoautoille. Muistattehan, että tattien luokituksen suorittaminen jo valmiiksi ja erityisesti III-luokan käsittely nopeuttaa ostoa valtavasti! Uusia innokkaita ohjeistetaan ja autetaan toki ensimmäisillä tuontikerroilla. Rohkeasti mukaan siis tattitohinaan, mikäli olet uusi tulokas.

Nautitaan nyt tästä sienisyksystä. Ihanaa oloa Suomen kauniisiin metsiin!

zara metsässä männynherkkutatit yhdessä 

 

 

Takaisin