Ajankohtaista

Tattimetsät kutsuvat ympäri Suomea! Pääsato nousussa Pohjois-Karjalassa.

Loistavaa viikonloppua kaikille! Ihanat tattimetsät kutsuvat nyt kerääjiä toden teolla. Pohjois-Karjalassa on huomattu pääsadon alkaneen nousta useammalla alueella: Joensuun seudulla, Heinävaarassa, Sotkumassa, Hammaslahdessa, Rääkkylässä, Liperissä, Kontiolahdella, Tohmajärvellä. Erityisesti kuusikoissa on upeaa nousua ja paljon pientä herkkutattia on ykkösluokan seassa. Ja tämähän on erinomainen merkki, syksyn nousu on lähtenyt käyntiin! Kyseessä vihdoinkin pääsato! Myös männynherkkutatti näyttää taas elpymisen merkkejä erityisesti Joensuun alueella ja Heinävaarassa. Upeita pikkuisia on jo tullut! Kerrassaan mahtavaa! Haaparouskut, kantarellit ja mustatorvisienet ovat innostuneet myös nousemaan. Lisäksi lampaankääpää tuntuu löytyvän koko ajan paremmin. Nyt kannattaa siis viikonloppuna kiirehtiä sieneen. Sienestyksen lomassa voi tarkastaa jo puolukka paikat, sillä olemme aloittaneet puhdistetun puolukan oston.

Oulun seudulla Oulu-Muhos -akselilla on lupaavaa uutta nousua nyt perjantaina nähty. Ehdottomasti kannattaa siis hyödyntää tämä syksyinen viikonloppu tattimetsien kiertämiseen. Upeaa tattia nousee kankaille!

Satakunnan alueella Köyliön läheisyydessä on tänään mäntytatti antanut oikein lupaavia merkkejä. Nyt pitäisi vain kerääjien havahtua tatteiluun, sillä syksy etenee vauhdilla. Nousuun on tartuttava kiinni silloin, kun se on. Tatit siis talteen!

Sysmän seudulla on saatu lupaavasti vettä ja se näkyykin piristyneenä nousuna. Upeaa kuusenherkkutattia nousee metsiin ja mikä ilo sitä onkaan kerätä! Irma palvelee pisteellä päivittäin. Sysmässä ostamme herkkutatin lisäksi myös muita sieniä, kuten kantarellia, mustatorvisieniä, haaparouskuja ja lampaankääpää. 

Onpas mukava päivitellä näin iloisia uutisia tässä samalla, kun käymme läpi päivän ostoja. Saamme ihastella kerrassaan upeaa tattia, jota on varmasti yhtä ilo kerätä kuin käsitellä. Iloa ja rentoa oloa sienimetsiin. Nautitaan tästä syksystä. Tervetuloa ostopisteille ja ostoautoille!

18 söpöt tatit metsä

18 pienet herkkutatit 18 mänty pikkuset

Takaisin