Ajankohtaista

Loistavaa sienestysviikonloppua kaikille! Hieman tilannepäivitystä ympäri Suomea.

Mainio sienestysviikonloppu menossa. Toivottavasti mahdollisimman moni kävi jo eilen valtakunnallisen sienipäivän kunniaksi sienessä. Jos jostain syystä sienestys jäi väliin, niin kannattaa tänään viimeistään suunnata metsään! Herkkutatti nousee niin mänty- kuin kuusimetsissä alueesta riippuen. LIsäksi kantarelli on piristymään päin ja alkaa olemaan sadekosteuden ansiosta oikein hyvännäköistä. Myös mustatorvisientä saapuu päivittäin kiva määrä. Ensimmäistä kertaa eilen haaparouskua saatiin talteen hieman suurempi määrä: oikein komeaa, pientä, juuri noussutta haaparouskua tuli. Haaparouskunkin kausi on siis vihdoinkin käynnistymässä! Tuorein ostettava sienemme, lampaan- ja typäskääpä, on myös selkeästi nousussa. Käävät ovatkin tänä vuonna oikein komeita. Kannattaa siis tämäkin sienilaji katsastaa sienioppaasta ja pongailla metsässä. Tämä on helppo kerätä ja kasvaa yleensä runsaampina ryhminä.

Sienten oston osalta tohinaa on nyt Oulun seudulla. Vaalan ja Muhoksen seudulla on komea herkkutatti nousussa. Kerääjillä on isoja määriä tatteja saaliina! Yhteydenottoja tulee lisäksi koko ajan. Muistattehan, että tarkat ostopistetiedot aukioloaikoineen löydätte täältä . Nousualueilla on upeaa metsää kierrettäväksi ja nyt kannattaa viimeistään rohkaistua keräämään myyntiin. Se on helppoa ja ostopisteellä teitä neuvotaan! Omat pakkaset ja kaapit teillä on varmasti jo täynnä. Lisäksi Kainuun seudulla nousuhavaintoja on nyt tehty ja suunnittelemme ostopisteen avaamista parhaillaan. Pysyttehän siis kuulolla!

Toinen alue, missä tohinaa riittää, on Pohjois-Karjalassa. Osassa maakuntaa nousu on kovempaa ja saaliit ovat jo oikein hienoja. Tietyissä paikoissa nousu on vasta alkamassa toden teolla. Lisäksi vaihteluutta on kovasti alueiden välillä, nouseeko männynherkkutatti vai kuusenherkkutatti. Osassa paikoissa nousua on molemmissa metsissä eli kiirettä riittää kiertää metsät! Mutta ehdottomasti nyt on aika sienestää! Hurja määrä ostopisteitä onkin avoinna Pohjois-Karjalassa. Ne löydätte listattuna täältä.

Savon puolella osto on aloitettu Punkaharjun, Kerimäen ja tuusniemen lisäksi Haukivuorella. Oikein lupaavia pieniä määriä tattia on jo tullut, joten nousu on alkamassa Savon osalta ostoipsteet löydätte täältä .

Auto 4 kiertää myös Etelä-Karjalassa pysähtyen Saarella ja Parikkalassa. Tervetuloa ostoautolle! Tarkemmat tiedot pysähdyksista löytyvät täältä .

Osto on aloitettu tämän kauden osalta nyt myös Päijät-Hämeessä Sysmässä. Innokkaita kerääjiä on käynyt ostopisteellä ja tattisaaliita on saatu jo talteen. Innokkaasti nyt metsään, sillä tulleet sateet ovat alkaneet vaikuttaa. Irma palvelee ostopisteellä päivittäin. Tiedot voitte käydä katsomassa täältä .

Lapissa Savukoskella osto jatkuu normaalisti. Hienonnäköistä herkkutattia tulee! Korvatunturin Puoti palvelee kanssamme yhteistyössä herkkutatin ostossa. Tiedot löytyvät täältä .

Satakunnan alueelta on joitain yhteydenottoja tullut Kankaanpään seudulta. Männynherkkutattihavaintoja on tehty. Upeaa! Jukka keräilee havaintoja ja suunnittelee parhaillaan aloittamista. Seuraavat päivät näyttävät. Olkaahan siis tämänkin osalta kuulolla! Sivuilla päivitetään ahkerasti viimeisimmät käänteet, joten seuraattehan niitä aktiivisesti. Myös facebookimme päivittyy tasaiseen tahtiin!

Tässähän on jo ihan tohinan luonnetta. Ostopisteitä on jo avattu paljon ja mahdollisimman paljon luonnonsieniä yritetään nyt saada talteen. Tuo sinäkin oma panoksesi ja sienestä. Ostopisteillemme on helppo saapua. Neuvomme mielellämme ensikertalaisia ja kokeneita kerääjiä tapaamme aina yhtä innokkaasti. Lapset, nuoret, perheet, pariskunnat, kaveriporukat, sukulaiset, ryhmät, ikäihmiset ja kaikki sienistä innostuneet: olette oikein paljon tervetulleita ostopisteillemme! Nautitaanhan kaudesta 2018, virkistäydytään metsissä ja kerätään tutut sienet talteen. Metsässä sielu lepää!

LDV drone mäntymetsä
Dronekuva mäntymetsästä: © Lauri Dalla Valle

 

Takaisin