Ajankohtaista

Tilannepäivitystä! Oulun seudulla ja Sysmässä osto alkaa, Eno ja Lieksa avataan. Tatti nousee!

Kausi jatkuu hienosti. Tattia nousee niin kuusikoissa kuin kankailla. Nousua on ympäri Pohjois-Karjalaa ja tulevat sateet varmasti antavat lisävauhtia kasvulle lähipäivinä. Pohjois-Karjalassa avaamme torstaina 23.8. Lieksan ja Enon pisteet. Upeaa mäntytattia ja hienoa kuusenherkkutattia on sielläkin seudulla nousussa. Kiireesti siis metsään! Muistutuksena lisäksi, että ostopiste Tohmajärvellä on avattu ja ostoreitti 3 kiertää pysähtyen Kiihtelyksessä, Heinävaarassa, Koverossa ja Ilomantsissa. Lisäksi  ostoauto 4 ajaa päivittäin palvellen kerääjiä Kesälahdella, Kiteellä, Puhoksessa, Kerimäellä, Punkaharjulla, Saaressa ja Särkisalmella. Huomioittehan, että sen sijaan Kuopiossa osto lopetetaan vähäisten kerääjämäärien vuoksi. Harmillista. Pohjois-Karjalan pisteiden osalta tietoja löytyy täältä ja Savon osalta täältä ja Etelä-Karjalan osalta täältä .

Oulun seudulle myös mahtavia uutisia. Olemme valmistelemassa oston aloittamista ja vihdoinkin saamme sen järjestymään. Osto alkaa seudulla perjantaina 24.8. ja ostopisteet ovat Vaalassa, Utajärvellä ja Muhoksessa. Näiden osalta tarkemmat tiedot löydätte täältä . Ihanaa aloittaa Oulun seudulla! Siellä on niin upeita sienimaastoja.

Jatketaan hyvillä uutisilla. Päijät-Hämeessä on merkkejä tatin noususta. Niinpä avaamme Sysmän ostopisteen perjantaina 24.8. Loistavaa! Sysmän ostopisteen tiedot löytyvät täältä

Kaikista parasta on ollut huomata täällä Pohjois-Karjalassa, kuinka lapset ovat innostuneet sienestämisestä. Ja tämä on todella tärkeää! Ihanan innokkaina lapset vanhempien tai isovanhempien kanssa saapuvat ostopisteille kerättyjen saaliidensa kanssa. Luonnontuotteiden toimialan kannalta on äärimmäisen tärkeää, että keräyskulttuuri säilyisi ja siirtyisi sukupolvelta toiselle. Vanhemmat ja isovanhemmat: teette erittäin arvokasta työtä siirtäessänne sienestysintoanne ja taitoanne jälkikasvulle. Upeaa!

Näihin tunnelmiin Sotkuman päätoimipiste kuittaa ja siirtyy ostettujen sienten käsittelyyn tuotannon puolelle, jotta tatit saadaan kylmään. Nähdään ostopisteille. Tervetuloa!

18 tatti tatin päällä
Vanhemmat kannattelevat nuoria siirtäen tärkeää tietoa ja taitoa luonnosta, marjastuksesta ja sienestyksestä eteenpäin tulevaisuuteen. Luonnontuotteiden arvostus kunniaan!

Takaisin