Ajankohtaista

Kausi 2018 käynnistynyt! Pohjois-Karjalassa jo nousee. Muualla Suomessa olemme valmiudessa.

Hyvää päivää kaikille täältä päämajastamme Pohjois-Karjalan Sotkumasta! Loistavia uutisia, sillä kausi on käynnistynyt Pohjois-Karjalassa. Täällä itäisessä Suomessa olemme avanneet jo pari ostoreittiä ja useamman ostopisteen. Ja voi, kuinka kauniita herkkutatteja kuusikot ovat alkaneet nostattamaan. Kerrassaan upeita yksilöitä! Sateet ovat täällä olleet paikallisia, mutta niiden ansiosta tatit selkeästi ovat alkaneet nousta teityillä alueilta. Samoin kantarellit ovat tehneet tuloaan. Lisää sateita on luvassa ja tämä tietää vain hyvää tulevalle sadolle.

Muualla Suomessa olemme valmiudessa. Satakunnassa odotellaan lisää havaintoja kerääjiltä. Samoin Oulun seutua kuulostellaan jatkuvasti. Etelä-Karjala, Päijät-Häme ja Savo ovat myös valmiudesssa. Mielenkiintoista tänä vuonna on se, että odotamme herkkutatteja enemmän myös Lapin puolelta. Oston mahdollistamisen järjestelyt pohjoisessa onkin jo aloitettu!

Nyt erityisen tärkeää onkin, arvoisat kerääjät, että aktiivisesti seuraatte metsiä ja ilmoittelette meille heti tattinousun havainnoista. Havaintoja voi ilmoitella suoraan  Lorenolle puh. 0500 297 811 tai sähköpostitse asiakaspalvelu@dallavalle.fi tai facebookissa viestillä (Dalla Valle Oy).

Toivotaan, että pian saadaan koko Suomessa herkkutattikausi käynnistymään!  Kesän lämpö on tehnyt hyvää tateille ja kunhan sadetta saadaan enemmän, niin hyvä tulee. Nyt siis ahkerasti metsät tarkkailuun, ilmoitusta meille havainnoista ja tattitohina käyntiin ympäri Suomea! Seurailkaa myös ahkerasti sivujamme sekä somekanaviamme (fb, instagram). Somessa erityisesti ajankohtaisia kuvia upeista, tämän satokauden herkkutateista.

Tatit talteen tänäkin vuonna!

18 pikkutatit  18 kuusenherkkutatteja

18 boletus edulis

Takaisin