Ajankohtaista

Hyvää sienestysviikonloppua kaikille! Uutispäivitystä ympäri Suomea..

Elokuu vaihtui syyskuuksi ja meneillään on syyskuun ensimmäinen viikonloppu. Nyt on siis paras aika sienestää! Ostopisteemme palvelevat ympäri Suomea. Aukioloajat ja ostopisteiden tiedot löydät täältä . Muistathan tarkkailla päivityksiämme aktiivisesti, niin tiedät viimeisimmät uutiset.

Pohjois-Karjalassa herkkutatin nousu on jatkunut tasaisen rauhallisena. Vielä ei ihan huippunousua olla koettu, mutta se varmasti on vielä edessä. Kuitenkin luonto on niin kovin myöhässä tänä vuonna ollut muutenkin. Pääasiallisesti herkkutattia on tullut kuusikoista. Männynherkkutatin nousua varmasti moni odottaa malttamattomasti, mutta eiköhän kankaillakin pian jotain tapahdu. Nautitaan nyt sillä välin kuitenkin erityisen komeasta ja napakasta kuusenherkkutatista. Sitä kuitenkin löytyy paikoitellen kivasti. Haaparouskua ja kantarellia nousee oikein hyvin. Haaparousku erityisesti on todella komeaa ja laadukasta.  Samoin mustatorvisientä on sapunut mukavia määriä. Suppilovahveroakin on tarjottu, joten sitäkin jo ostamme. Pohjois-Karjalassa on tullut mukavasti sateita ja nyt säät ovat lämmenneet. Tämä luulisi olevan erityisesti herkkutatin nousulle eduksi. Parhaat säät sienestykseen ovatkin siis nyt käsillä. Ensi viikolle luvataan erinomaista syyssäätä.

Savossa talteen saadaan vasta pieniä määriä herkkutatteja. Haaparousku sen sijaan jatkaa kunnon nousua! Tarkkaillaanhan kuitenkin niitä tattimetsiä samalla.

Oulun seudulla ostokausi on alkanut mukavasti. Erityisesti Vaalassa on saatu talteen mukavasti komeaa herkkutattia. Kausi on aluillaan selkeästi siellä ja nousua on. Nyt siis on aika suunnata kauniisiin kangasmetsiin Oulun seudulla. Ostoautomme kiertää päivitäin pysähtyen: Vaala - Utajärvi - Muhos.

Kainuussa metsät ovat saaneet viime päivinä ainakin vettä. Toivotaan, että tekee hyvää sienelle. Ostopsiteemme palvelee päivittäin, joten kerätkäähän ahkerasti tatit talteen.

Länsi-Suomessa Satakunnassa Huittinen palvelee ainoana ostopisteenä toistaiseksi muiden ollessa ostotauolla. Odotamme kovasti nousun alkua Satakunnan alueella. Toivotaan, ettei tarvitse odottaa pitkään. Erityisen tärkeää on tarkkailla nyt metsiä ja ilmoitella meille nousuhavainnoista.

Päijät-Hämeessä Sysmässä ostopiste on edelleen auki. Herkkutatin nousu hiljentyi hetkeksi, mutta nyt on taas uuden nousun merkkejä selkeästi Sysmän seudulla. Menkäähän siis tarkistamaan kaikki kuusikot viimeistään nyt.

Tattitohinaa on siis tällä hetkellä ympäri Suomea. Tulkaahan vierailemaan ostopisteillämme ja käykäähän sienimetsissä. Nyt on loistavat sääolot sieniharrastukselle. Nettisivujen lisäksi päivittelemme ahkerasti facebookissa (Dalla Valle Oy) ja kuvia lisäilemme kaudesta melkeinpä päivittäin instagram-tilillemme (dallavalleoy). ELi jos haluat nähdä touhujamme kuvien ja videoiden muodossa, suosittelemme seuraamaan meitä sosiaalisessa mediassa.

Tällä ajankohtaisella päivityksellä toivotamme kaikille kerääjille ympäri Suomea oikein antoisaa sieniviikonloppua. Palvelemme teitä innolla ostopisteillämme ja ostoautoilla. Kerätäänhän kaikki tatit talteen ja muut sienet ohella myös!

Seuraavaan tarinahetkeen!

rokuan kankaat  kangasrouskuja2

kaksi kuusentattia  puskee herkkutatti

Takaisin