Pohjois-Karjala ja Ylä-Karjala

Kohti sienikautta 2017! Pohjois-Karjalassa touhutaan.

Valmistelut tulevaa kautta varten ovat täydessä vauhdissa päätoimipisteellämme Sotkumassa. Nähtäväksi jää, milloin tänä vuonna kausi starttaa. Mielenkiinnolla myös odotamme, antavatko metsät pienen kesäsadon tänäkin vuonna kahden viimeisen vuoden tavoin.

Viime vuonna kesäsato nousi heinäkuun puolessa välin ja avasimme ensimmäiset pisteemme jo heinäkuun alkupuolella. Kuusikot antoivat paikoitellen Pohjois-Karjalassa viime vuonna hyvinkin runsaan kesäsadon. Kohta onkin taas heinäkuu, joten kannattaa metsiä tarkkailla tänäkin vuonna. Kunnon sateita on tullut suhteellisen hyvin nyt kesäkuussa, lämpöä tosin olisi kaivannut lisää.

Arvauksia ja arvioita sadon suhteen voi tehdä, mutta varma ennustaminen sienten noususta on täysin mahdotonta. Luonto määrää ja antaa sen, minkä antaa. Olkaamme vain valppaina ja valmiina. Kun aika on, täytyy rientää, sillä metsät kutsuvat. Toivottavasti aktiivisuutta löytyy teiltä jälleen tattihavaintojen suhteen. Teidän kerääjien havainnot noususta ovat erittäin tärkeitä, jotta osaamme avata ostopisteitämme oikeaan aikaan ja jotta tatteja saataisiin mahdollisimman hyvin talteen jo satokauden alusta asti. Meihin saa yhteyden monella tavoin: puhelimitse Loreno puh. 0500 297 811, sähköpostilla asiakaspalvelu@dallavalle.fi tai facebookissa viestillä.

Toivottavasti tekin kerääjät odottelette yhtä innokkaasti kuin mekin alkavaa kautta. Toivottavasti nähdään pian! Odotamme havaintoja!

sienet ja marjat

Takaisin