Ajankohtaista

Kausivalmistelut kiireimmillään!

Iloinen tervehdys kaikille lukijoille pitkän talvikauden jälkeen. On aika herätellä meidän sivustokin taas talvihorroksestaan ja suunnata katseet tulevaan kauteen. Vaikka sivustolla on vielä hiljaista ollutkin, on meidän kevät sujunut hyvin kiireisissä merkeissä. Tulevaa kautta on valmisteltu yhdessä innokkaasti ja tekemistä riittää vieläkin. Kassoista on pyyhitty jo pölyt päältä, vaa´at puhdistettu ja kylmätiloja testiajellaan parhaillaan. Puuhastelu ei lopu kesken - maltetaankohan me edes juhannusta rauhoittua viettämään..

Kevät on ollut jälleen kerran säiden suhteen omanlaisensa. Viileät kelit jatkuivat pitkään ja vaihtelua lämmön suhteen on ollut paljon: milloin sataa, milloin tuulee, milloin tulee lunta, milloin on kaunis kesäpäivä. Onneksi on päästy nauttimaan myös auringosta! Toivotaan kuitenkin, että heinäkuussa tulee hyvä hellejakso.

Vaikka luonto vaikutti olevan toukokuussa vielä reippaasti myöhässä, on se ottanut jo hyvin ajassa kiinni. Lupiinit ehtivät juuri kukkaan juhannukseksi! Täällä Pohjois-Karjalassa ainakin voikukkia oli valtavasti ja orvokit ovat kukkineet komeasti! Mitenköhän muualla Suomessa? Korvasienelle kevät on ollut erityisen hyvä. Niitä on löytynyt Pohjois-Karjalassa erittäin hyvin, vaikka alkunousu vaikutti nihkeältä. Me emme Dalla Valle Oy:ssä valitettavasti kyseistä sientä osta johtuen sen myrkyllisyyden aiheuttamasta haasteellisuudesta. Toki mekin valmisteluiden lomassa piipahdettiin katsastamassa korvasienipaikat. Ja kyllähän niitä löytyi!  

Vaikka kuinka tarinointia riittäisi, on aika siirtyä askareissa seuraavaan. Saadaan pikkuhiljaa lyhennettyä tehtävälistaa. Toivotammekin kaikille teille oikein rentouttavaa juhannusta! Muistakaahan tarkkailla merkkejä metsissä mökkeillessänne. Kuullaan taas pian! 

Ciao ciao!

korvasienia       korvasieni

Takaisin