Ajankohtaista

Kohti sieni- ja marjakautta 2016

Tervehdys kerääjäväki!

Kauden 2016 valmistelut on meillä Dalla Valle Oy:ssä täydessä vauhdissa. Odotammekin jo innolla sieni- ja marjakauden alkamista. Pohjois-Karjalassa on tehty kantarellihavaintoja ja lisäksi Pohjois-Karjalan Ilomantsista olemme saaneet männynherkkutattihavaintoja. Seuraamme mielenkiinnolla, josko tänä vuonna luonto antaisi pienen kesäsadon männynherkkutatista, kuten vanhoina hyvinä aikoina. Yksittäisiä herkkutattilöytöjä on tehty myös mm. Rääkkylässä.

Sääolosuhteet vaikuttaisivat otollisilta erityisesti kantarellin kasvua ajatellen. Maapohja on saanut sateista kosteutta, lämpötila on ollut nousussa ja, mikä tärkeintä, yöt ovat lämmenneet huomattavasti. Toivottavasti pääsemme kohta nauttimaan tästä kultaisesta herkusta!

Kautena 2016 tulemme ostamaan sienten ohella myös marjoja. Edellisten vuosien tapaan marjojen osto tulee näillä näkymin keskittymään Itä-Suomeen, mutta päivitämme kauden lähestyessä ostettavat tuotteet sivuillemme. 

Suosittelemme vahvasti jo seuraamaan sienipaikkojanne: erityisesti kantarellipaikat kannattaa vilkaista, samoin kuin männynherkkutatin kasvupaikat. Havaintoja voi tuttuun tapaan ilmoittaa Lorenolle puh. 0500 297 811 tai sähköpostilla loreno@dallavalle.fi. Myös facebookissa voi Dalla Valle Oy:lle laittaa helposti viestiä ja kuvia.

Toiveikkain ajatuksin jättäydymme nyt juhannuksen viettoon ja toivotamme kaikille oikein antoisaa ja rentouttavaa juhannusta! Toivottavasti nähdään pian sienestyksen merkeissä!

Takaisin