Ajankohtaista

MM-tattikarnevaalit Heinävaarassa 22.8.2015. Osallistu sinäkin!

Lauantaina 22.8. pidetään perinteiset herkkutattien keruun MM-kisat Joensuun Heinävaarassa. Tämän vuoden erikoisuutena on Dalla Vallen perhesarja, minkä monipuoliset tehtävät johdattavat koko perheen luontomaailmaan!

Tatittaako? Kerää myös kantarelleja!

Herkkutatin MM-kisassa on yksilö- ja joukkuesarjat. Kilpailu sopii kaikille ikään ja sukupuoleen katsomatta, kokeneesta konkarista ensikertalaiseen. Kisan voi voittaa keräämällä mahdollisimman paljon I- ja II- luokan herkkutatteja. Sienituntemusta ei tarvita, sillä kilpailutuomarit luokittelevat tatit. Herkkutattisarjojen palkinnot ovat 100–300 euroa.

Kaikki kisaajat voivat poimia herkkutattien lisäksi kantarelleja. Eniten kantarelleja poimineet yksilökisaajat ja joukkueet palkitaan tavarapalkinnoin. Kantarellisarjat ovat maksuton bonussarja, joten vaikka kisaaja jäisi ilman tatteja, voi hyvällä kantarellisaaliilla saada jotain kotiin viemisiä.

Yksilökisaan voivat osallistua kaikki 18 vuotta täyttäneet. Kolmen hengen joukkuekisa on muuten ikärajaton, mutta yhden joukkueen jäsenen on oltava täysi-ikäinen. Yksilökisan osallistumismaksu on 20 euroa ja joukkuekisan maksu 50 euroa. Ne sisältävät keittoaterian.

Kilpailuun voi ilmoittautua 19.8. mennessä nettisivuillamme www.mmtatti.fi tai sähköpostilla info@mmtatti.fi

Uutuutena Dalla Vallen nimikkosarja perheille

Tänä vuonna perinteisten kisasarjojen lisäksi MM-tatissa pääsevät kilpailemaan perheet. Dalla Vallen perhesarjassa virkistäydytään sienimetsässä perheen kesken - hyviä palkintoja unohtamatta! Perhesarjaan voi osallistua perhejoukkueena, jossa on 1–2 aikuista ja 1–4 lasta. Osallistumismaksu on 10 euroa per perhe, ja se sisältää myös ruokailun. Kaikki kisaan osallistuvat lapset saavat tavarapalkinnon.

Sarjassa perheiden on kerättävä kauppasieniä niin paljon kuin mahdollista kahden tunnin aikana. Hyväksyttävät kauppasienet sarjassa ovat herkkutatti, kantarelli, mustatorvisieni, haaparousku ja kangasrousku. Sienten tulee olla metsässä puhdistettuja. Lisäksi joukkueen on suoritettava viiden tehtävän listasta vähintään kolme tehtävää. Kisasarjan tehtävät liittyvät luontoon ja metsässä virkistäytymiseen. Ne ovat helppoja ja koko perheelle sopivia. Voittajaperhe on se, jolla on painavin sienisaalis ja kolme tehtävää suoritettuna.

Perhesarjan 1. palkinto on 150 euroa, 2. 100 euroa ja  3. 50 euroa.

Ilmoittaudu perhesarjaan 19.8. mennessä nettisivuillamme tai sähköpostilla!

Monipuolinen kylätapahtuma

MM-tatin kisakeskuksena toimii Heinävaaran koulu (isäntäläntie). Kisojen yhteydessä järjestetään kansainvälinen hyvän mielen kylätapahtuma. Kisakeskuksessa alueen toimijat esittelevät tuotteitaan ja palveluitaan. Tämän vuoden tapahtumaan on ilmoittautunut jo yli 40 toimijaa!!

Tapahtumassamme on muun muassa pärehöyläysnäytös, sorvausesityksiä, sienitietoutta ja hellittäviä lampaita. Päivän aikana esiintyy venäjänkarjalaisia lapsia Värtsilästä ja Helylästä. Esillä on vanhoja ajokkeja ja pelastustoimi paloauton kanssa. Alpo Wuorma tahdittaa yleisöä tanssin pyörteisiin. Taitobussissa pyörii non stoppina tuulihyrräkurssi. Lapsille on koulun alueella luontoaiheinen rastirata. Tämän vuoden monipuolisuus ihan hengästyttää, joten tämä kylätapahtuma kannattaa todellakin kokea!

Bongaa tatti!

Tattien ystäville on parhaillaan menossa facebook-sivuillamme kesäkisa. Kisassa etsimme kuvia herkkutateista. Kisaan osallistuakseen tarvitsee tykätä sivustamme ja postata tattikuva facebook-sivullemme. Kilpailu on voimassa 22.8. saakka, minkä jälkeen suoritetaan arvonta kaikkien osallistuneiden kesken. Palkintona on heinävaaralaista käsityötä edustava tuohinen sienikori ja sieniveitsi!

Kuva: Sienisaalis tarkistetaan ja punnitaan kisan jälkeen. Kuvassa viime vuoden voittaja Raimo Nykänen punnituspaikalla.  Kuvaaja: Suvi Lyhykäinen

Lisätietoja: Katariina Ahlholm

Tattikarnevaali-yhdistyksen puheenjohtaja

Takaisin