Pohjois-Karjalassa ja Savossa avataan ostopisteitä: tatti nousussa! Kuusamossa alkaa hillan osto

Pohjois-Karjalassa herkkutatit ovat aloittaneet nousun kuusikoissa ja lisäksi mäntykankailla alkaa nousemaan männynherkkutattia. Myös kantarellit ovat alkaneet lupaavasti kasvamaan. Kiitokset kaikille aktiivisille kerääjille havainnoista ja kuvista. Hienoa yhteistyötä kerrassaan! Tatteja löytyy jo saaliiksi asti ja nousu tulee vilkastumaan. Sateita lupailee sopivasti vauhdittamaan tätä nousua.

Pohjois-Karjalassa avaamme ostopisteitä. Tiistaina 18.7.2023 avaamme Sotkuman, Joensuun ja Outokummun ostopisteet. Keskiviikkona 19.7.2023 avautuu Tohmajärven, Enon ostopiste (alkuun ostoauto pysähtyy) ja Lieksan ostopiste ja lisäksi ostoautot 1 (Juuan suunta), 2 (Liperin suunta) ja 3 (Ilomantsin suunta) starttaavat. Savon puolella Lapinlahti aukeaa tiistaina 18.7. ja  Rautavaaran ostopiste ke 19.7.  Pieksämäen ostopiste on myös avattu. Torstaina 20.7.2023 lähtee auto 4 reitilleen (Kesälahti – Kitee – Puhos). Torstaina myös Kuusamon ostopiste aukeaa.

Tiivistetysti tulevalla viikolla aukeaa:

 • TIISTAINA 18.7. avataan:
  Sotkuma
  Joensuu
  Outokumpu
  Lapinlahti
  Pieksämäki
 • KESKIVIIKKONA 19.7. avataan:
  Linja 1 (Nurmes – Juuka – Koli – Romppala – Kontiolahti)
  Linja 2 (Ylämylly – Hammaslahti – Rääkkylä – Liperi – Ylämylly)
  Linja 3 (Heinävaara – Kovero – Ilomantsi – Heinävaara)
  Tohmajärvi
  Eno (ostoauto 3 pysähtyy alkuun)
  Lieksa
  Rautavaara
 • TORSTAINA 20.7. avataan:
  Linja 4 (Kesälahti – Kitee – Puhos)
  Kuusamo

Muilla alueilla tarkkailemme koko ajan tilannetta ja mielellämme otamme vastaan edelleen havaintoja. Tuntuu siltä, että tänä vuonna saadaan hyvä lähtö kauteen. Toivotaan näin, intoa ainakin riittää! Tervetuloa ostopisteillä ja ostoautoille. Pian nähdään! Tattionnea ja sienestysintoa kaikille 🙂

Ostopisteet FI