Pieniä merkkejä tattimetsissä nousun alun lähestymisestä, puhdistetun puolukan osto alkaa

Tattimerkkejä näkyvissä. Keltainen on ollut viime viikkojen väri kantarellin loistaessa nousullaan, mutta pieniä viitteitä Joensuun ostopisteelle tuotiin tattinousustakin. Tiistaina 23.8.2023 tuotiin Joensuun ostopisteelle pitkästä aikaa pieniä nousevia tatteja. Ja tämähän on oikein hyvä merkki! Nyt kaivattaisiin vähän sateita, että nousu lähtisi käyntiin. Tattimetsiä, niin kuusikoita kuin mäntymetsiä, kannattaa tarkkailla aktiivisesti, sillä nousu voi alkaa nopeasti. Me ollaan valmiina ainakin ja melkeinpä malttamattomasti odotellaan pääsadon alkua.

Puolukka-aika alkaa myöskin lähestymään ja aloitamme tällä viikolla keskiviikkona 23.8. puhdistetun puolukan oston. Puolukkaa näyttää olevan oikein mukavasti metsissä. Roskaisen puolukan oston aloitamme myös piakkoin. Puhdistetun mustikan osto sen sijaan päättyy: viimeinen ostopäivä on torstaina 24.8.2023.

Ostot pyörivät normaalisti meillä täällä Pohjois-Karjalassa. Lämpimästi tervetuloa ostopisteille ja pysäkeille!

PS. Tattinousun tarkkailun lisäksi, kantarelleja ja mustatorvisieniä löytyy edelleen metsistä ja lampaan- ja typäskäävän nousun alkua kannattaa myös tarkkailla.

 

Ostopisteet FI