KIITOS! Te kaikki, jotka jaoitte satokauden 2022 kanssamme.

Ostokausi 2022 on saatu osaltamme päätökseen. Loppuraivailut ovat meillä parhaillaan käynnissä. Päällimmäisenä väsymys, harmitus ja pienoinen pettymys. Varmastikin meillä kaikilla. Mutta tästä taas noustaan, kun hetki levätään. Ja onneksi aina koittaa uusi kesä, uusi syksy ja uusi satokausi. Tämä kausi on ollut pitkä, lähinnä henkisestikin väsyttävä. Pitkään odotettiin kunnon voimakasta ja selkeää herkkutatin nousua, mutta sitä ei valitettavasti tänä satokautena tullut.

Herkkutatti teki kaksi hyvin mietoa nousua, jotka jäivät hyvin laimeaksi. Vauhtiin ei kunnolla päästy, vaikka hetkittäin merkkiä nousun alusta oli, mutta nousulla ei vaan ollut voimaa. Odotus tuntui olevan loputon. Ja  paikoitellen vieläkin kyllä löytyy herkkutattia, mutta nämä määrät eivät valitettavasti pelasta satokautta enää. Sienet kärsivät tänä vuonna kuivuudesta. Tuuliset päivät tekivät pahaa. Vieläkin huonompi tilanne oli haaparouskulla, joka jäi käytännössä melkein kokonaan uupumaan. Metsäsienistä ainoana loisti kantarelli, josta moni varmasti sai tänä vuonna ennätyssaaliita. Tämä piristi paljon meidänkin ostopisteitä.

Koska sienet loistivat vähyydellään, pyrittiin keskittymään mahdollisimman hyvin tänä vuonna metsämarjoihin sekä viinimarjoihin. Paljon uusia viinimarjan tuojia oli tänä vuonna ja se oli mahtavaa huomata! Satokautemme alkoi tänä vuonna jälleen hillan ostolla pohjoisessa. Tarvittava määrä hillaa saatiin ennätysajassa talteen ja oli hienoa huomata, kuinka moni vieraili ostoautollamme pohjoisessa. Tänä vuonna kuitenkin metsämarjoista mustikka loisti selkeästi kasvullaan. Ja kuinka suurta se olikin! Mustikkasato oli oikein hyvä tänä vuonna ja sitä saatiinkin hyvin talteen. Kiitos teidän ahkerien kerääjien.

Niinkuin monelle kerääjällekin, myös meille, tämä lienee herkkutatin osalta huonoin vuosi koko toimintamme aikana. Satokautta 2022 tullaan muistelemaan siis varmastikin tulevassa: erityisen huonona sellaisena. Tunnelmat poikkeavat paljonkinviime vuodesta. Ja ehken pettymystä lisää se, että vertailukohteena tälle vuodelle on juurikin se toinen ääripää: poikkeuksellisen runsas viime vuoden satokausi 2021. Yrittämisen vähyydestä meitä ketään ei voi kuitenkaan syyttää. Te kerääjät olitte ja elitte yhtä mukana kuin mekin tätä satokauden merkillisyyttä. Olemme kiitollisia siitä.

Erityisesti meitä ilahdutti tässä satokaudessa se, että päästiin avaamaan herkkutatin osto Vaalassa sekä Satakunnan Huittisissa. Valmiudessa siis oltiin ja yritimme – harmillisesti herkkutatti ei näilläkään seuduilla saanut vauhtia nousuun.

Lämmin kiitos teille kaikille kerääjille, työntekijöille, asiakkaille ja yhteistyökumppaneillemme. Toitte paljon iloa tähän satokauteen ja teitä kaikkia on aina yhtä ihana nähdä. Arvostamme jokaista, ilahdumme näkemisestänne ja nautimme satokausikuulumisten vaihtamisesta kanssanne. Erityiskiitos työntekijöille, jotka jaksoivat läpi tämänkin kauden.

Olemme myös loppuraivailujen ohessa suorittaneet satokauden 2022 lomamatkan arvonnan. Voittava numero on 280524. Onnea voittajalle! Voittavan numeron arvan omistajaa pyydämme olemaan meihin yhteydessä voiton lunastamiseksi: puh. 0500 297 811 tai info@dallavalle.fi .

Toivomme näkevämme mahdollisimman monen teistä taas ensi vuonna. Ei lannistuta tästä! Alan luonteeseen kuuluvat nousut ja laskut, muistetaan se. Eikä luonnonantimien puutteelle mahda kukaan mitään.

Toivotamme oikein paljon jaksamista talvikauteen, lepoa ja yhdessäolosta nauttimista teille kaikille. Nähdään taan ensi vuonna! Toivottavasti erityisesti tattien ja muidenkin sienten parissa. Silloin intoa on varmasti vähintään kahden satokauden edestä.

Voikaahan hyvin!

Parhain terveisin,

Loreno, Zelia, Zara, Marco

 

Ostopisteet FI