Kantarellitiedotus: ostomääräraja täyttynyt. Viimeinen ostopäivä ti 5.9.2023. Myös mustatorvisienelle

Jokainen satokausi on omanlaisensa ja emmepä ole vielä nähneet tällaista kantarellin nousua Suomessa. Ostolukemat ovat erittäin suuret kantarellin osalta. Olemme tehneet kovaa työtä sen eteen, että näin pitkään sitä on saatu ostettua ja myytyä eteenpäin. Suomalainen kantarelli kuitenkin jää vain kotimaan markkinoille, jotka ovat rajalliset. Itä-Suomen lisäksi kantarellia nousee ympäri Suomea paljon. Markkinat ovat siis tukkeutuneet täysin ja meidän tilausmääriä on jo venytetty niin paljon kuin voidaan.

On siis pakko todeta, että tämäkin päivä tuli. Tilauskiintiömme kantarellin ja mustatorvisienen osalta on täysi ja jo ylittynyt, joten kantarellin viimeinen ostopäivä kaikissa ostopisteissä on tiistaina 5.9.2023. Samoin mustatorvisieniä olemme ostaneet poikkeuksellisen suuren määrän tänä vuonna ja senkin osalta tilauksia ei enää ole.

Erittäin harmi, sillä upeaa kantarellia ja mustatorvisientä on tullut ja olette hienosti jaksaneet sitä kerätä. Mutta meidän on ajateltava myös liiketoimintaamme ja on tullut raja lopettaa tältä satokaudelta kantarellin ja mustatorvisienen osto.

Pahoittelemme asian vuoksi aiheutuvaa mielipahaa ja kiitämme kovasti teitä ahkeria kerääjiä kantarellin ja mustatorvisienen keruusta. Jatketaanhan kautta tattien, puhdistetun puolukan, lampaankäävän, haaparouskun ja suppilovahveroiden parissa.

 

Ostopisteet FI