Sienten suolaus

Haaparouskun suolausohje:

Käsittele haaparouskut tuoreiden haaparouskujen käsittelyohjeiden mukaisesti (rouskujen käsittely) . Keitä rouskut reilussa vedessä n. 5  minuuttia. Mittasuhteet keitoksessa tulee olla 1 osa sieniä ja 3 osaa vettä. Kaada keitinvesi pois. Huuhdo keitetyt rouskut huolella ja jäähdytä ne nopeasti keittämisen jälkeen kylmällä vedellä. Suolaa sienet: 100 % sieniä (valutettu paino) ja 15 % suolaa. Eli esimerkiksi 10 kg sieniä (valutettu paino) lisätään 1,5 kg suolaa kerroksittain. Säilytä rouskut suolaliemessä, mutta valutathan ne ennen ostopisteillemme tuomista, kiitos!

Keitettyjen ja suolattujen rouskujen säilytys viileässä +5°c.

 

Herkkutatin suolausohje:

Suolatun keitinveden valmistus:

1 kg suolaa / 10 litraa vettä
2 kg suolaa / 20 litraa vettä
3 kg suolaa / 30 litraa vettä

Kuumenna seos kiehuvaksi ja lisää 1 kilo sieniä jokaista 2 keitinvesilitraa kohden.
Keitä 12 - 15 min ajan (kiehumisen alkamisesta).
Valuta vesi pois ja laita sienet kylmään veteen (lopettaa kypsyttämisen ja kiinteyttää sienet) 1/2 tunniksi.
Säilytä suolatut herkkutatit 15%:n suolavedessä viileässä paikassa.

Samaa keitinvettä voi käyttää toisen ja kolmannenkin kerran lisäämällä kullakin kerralla 0.3 kg suolaa /10 ltr keitinvettä.

Kolmannen kerran jälkeen on tehtävä täysin uusi keitinliuos.